Op ontdekkingstocht langs de Belgische kust met een Coast Greeter

Getty Images

Om een vakantiebestemming net even iets anders te beleven dan de gemiddelde toerist, is de kennis van een local onmisbaar. Ook aan de Belgische kust zijn deze gratis gidsen actief: de zogenaamde 'Coast Greeters'.

Weg van de massa

Een Coast Greeter is een vrijwilliger die zo enthousiast is over z'n kustgemeente dat hij bezoekers kosteloos op sleeptouw neemt langs de meest verrassende en interessante plekken. Weg van de platgetreden paden, de mensenmassa en grote trekpleisters. Geen rondleidingen in bekende musea of verhalen die je als toerist ook al in de reisgids gelezen hebt.

Verrassende verhalen

In plaats daarvan krijg je als bezoeker op elke plek een verhaal voorgeschoteld. De Coast Greeter vertelt een boeiend verhaal vanuit zijn of haar eigen interesse, met een dosis enthousiasme die aanstekelijk werkt. Hij kiest een andere invalshoek dan de gemiddelde gids, vaak een persoonlijke. Dit zorgt ervoor dat je een tocht of bezoek aan de kust net even op een andere manier beleeft, namelijk op een unieke en verrassende manier. 

Persoonlijk contact

Een Coast Greeter geeft zich niet voor niets op als vrijwilliger. Hij vindt het ontzettend leuk om verhalen te delen over zijn eigen plaats en houdt van het persoonlijke contact. Daarom is het niet mogelijk om in grote groepen een Coast Greeter te benaderen; deze locals gaan met maximaal zes personen op pad. Het contact is dus veel intiemer en directer dan de bekende, grote rondleidingen.

Ontdekkingstocht 

De Coast Greeter gebruikt gedeelde interesses om vanuit daar een persoonlijke en passende tocht te maken langs de kust. Of dat nou om architectuur, kunst, shopping, gezinsvriendelijke attracties, natuurgebieden of geschiedenis gaat. De ontdekkingstocht wordt vervolgens helemaal aangepast op je eigen voorkeur. Het resultaat? Een kustvakantie die geen moment saai wordt en telkens weer weet te verrassen. 

Is uw interesse gewekt? Lees hier meer over de 'Belgian Coast Greeters'.

Fietsen langs de Vlaamse kust