Bespaartips: lekker zuinig nazomeren!

Marieke Henselmans
Marieke Henselmans

Gratis erop uit... en nog veel meer slimme bespaartips van bespaarcoach Marieke Henselmans!

Uitmarkt,  pardon, De opening!?

De Uitmarkt gaat veranderen in ‘De opening’.  Dat wordt volgend jaar pas landelijk uitgerold. Dit jaar kunnen bezoekers op zaterdag (26/8) en zondag (27/8) in Koninklijk Theater Carré Sneak Peek Tours boeken, waar ze kennismaken met verschillende voorproefjes van het culturele seizoen. Daarnaast kunnen bezoekers de repetities (gratis) of de live tv-opnames op zaterdag en zondag bijwonen.

Door de bank genomen

Wat zijn banken toch……..onaardig, om het netjes te zeggen. Altijd wel de lusten en niet de lasten. Voor de consument is het precies omgekeerd. De hypotheekrente stijgt (waardoor het voor starters nóg moeilijker word een betaalbaar huisje te verschalken), de rente op rood staan wordt hoger, dus  de winst voor banken verdubbelde. En de spaarrente stijgt langzaam in verwaarloosbare stapjes.

Minst slechte  spaarrente

Bij buitenlandse banken die ook in Nederland actief zijn is 3% de hoogste rente. Die vallen dan onder het Italiaanse of Spaanse garantiestelsel (waarmee bij het omvallen van een bank een ton gegarandeerd terug komt). Onder het Nederlandse garantiestelsel bieden Garanti en Bunq ca 2,5%. ING geeft met 1,% de laagste spaarrente.

Of kies een deposito

Als je spaargeld voor langere tijd vast zet in een deposito is de rente hoger. Bij buitenlandse banken is de rente dan tussen de 3 en 4%. De beste Nederlandse depositorente is KNAB met 2,9%, maar je moet dan wel bij hen bankieren. Nederlandse is Nationale Nederlanden biedt 2,9% op een online deposito spaarrekening. Ook bij deposito’s is ING de laagst met 1,7 %.

Maak zonnebrand op

Grote kans dat je nog zonnebrandcrème over van afgelopen zomer. Opmaken is beter dan bewaren i.v.m. de beperkte houdbaarheid van de beschermde werking tegen de zon. Wie op wintersport gaat kan de zonnebrand daar opmaken. Of de tubes cadeau doen aan iemand die de sneeuw in gaat. Of maak zelf op, als dagcrème.

Open Monumentendag: 9 én 10 september

De 37e editie van de Open monumentendag is binnenkort, je kunt dan monumenten bezoeken die normaal gesproken niet voor publiek toegankelijk zijn. En nog gratis ook. Het gaat om molens, (gemeente)huizen, kerken, boerderijen, maar ook industriële monumenten. Het thema is dit jaar ‘Levend erfgoed’. Kijk op www.openmonumentendag.nl

Troonrede Bespaarkoningin

Ja, alles is duurder, maar de Bespaarkoningin steekt  u een hart onder de riem . Wie de groei van de economie op de zeer lange termijn bekijkt, ziet een gestaag stijgende lijn, met af en toe een dip.. In vergelijking met 50 jaar geleden is ons inkomen ongeveer verdubbeld, onze gezondheid is beter, we leven langer en zijn nagenoeg even gelukkig. Google op ‘Troonrede Bespaarkoningen 2013 uitgelekt!” Ja, van 10 jaar terug maar nog verrassend actueel. 😊

Tot ziens op 50+ Beurs?

Op 12 tot en met 15 september geef ik dagelijks twee verschillende lezingen op de beurs: één keer over ‘vrolijk besparen’ en één keer over ‘De betaalbare en toch mooie uitvaart’. U kunt na afloop vragen stellen en bespaarboeken met beurskorting scoren.  Nog meer besparen? Met actiecode ‘Plus’ geen verzendkosten op Bespaarboeken.nl met verschillende rijk gevulde bespaarboeken.

Auteur 
  • Marieke Henselmans