Google Maps: nieuwe functie erbij?

Twitteraar en softwareontwikkelaar Jane Manchun Wong meldt dat Google Maps aan een nieuwe functie werkt, waarbij het aantal coronagevallen per land op de map getoond worden. Deze ontwikkeling is nog niet officieel aangekondigd. Concurrent Bing Maps heeft de functie zelfs al beschikbaar.

Ter illustratie van de ontwikkeling voor Google Maps wordt een kaartlaag voor Europa gebruikt. Als er ingezoomd wordt op een map van een bepaald land, bijv. de Verenigde Staten, worden de gegevens op de map onderverdeeld per staat. De map geeft vervolgens een reproductiegetal aan en toont verder of er sprake is van een stijging of een daling in een bepaalde periode. Het is nog onbekend hoe Maps aan de data voor Europa komt, maar voor de VS is dit wel duidelijk, deze cijfers komen van Wikipedia en The New York Times. Daarnaast worden er ook bronnen uit India gebruikt.

Omdat de functie nog niet officieel is aangekondigd, is niet duidelijk of en wanneer het beschikbaar zal zijn. Om zaken zoals deze boven water te halen, moet er gegraven worden in de code en dat is alleen mogelijk achter de schermen. Toch vertelt dit niets over het proces.

Google verdiept zich ook verder in de ontwikkelingen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Hij werkt aan een experimentele app, genaamd de ar-app. Deze app richt zich op het houden van de anderhalve meter afstand. Hiernaast heeft Google zijn contactonderzoek-api in Android verwerkt. Apple heeft hetzelfde voor iOS gedaan.

Heb jij nog nooit Google Maps gebruikt? Lees dit.

Bron(nen):