'Het nieuwe normaal in de zorg' in Plus Magazine december

Nieuwe ontwikkelingen

Het artikel over het nieuwe normaal in de zorg in Plus Magazine van december is helaas ingehaald door de actualiteit. Door de nieuwe coronagolf worden zorgafspraken en operaties opnieuw uitgesteld. Een korte toelichting op dit artikel.

Het maandblad Plus Magazine staat altijd al vroeg in de steigers. Vaak begint de redactie al maanden voor publicatie na te denken over het nieuwe nummer. Zo was een paar maanden geleden de inhaalzorg een belangrijk onderwerp. Veel lezers van Plus kregen te maken met uitgestelde behandelingen. Uit een analyse in juni bleek al dat veel mensen nadeel ondervonden door al die uitstel van zorg. Vandaar dat we een interview met ziekenhuisbestuurder Bart Berden hebben gepland in het decembernummer. Het interview vond plaats in de tijd dat alle zeilen werden bijgezet om uitgestelde behandelingen in te halen.

Opnieuw uitstel

Inmiddels is het december. Wat we ons toen niet konden voorstellen is toch gebeurd: opnieuw worden operaties uitgesteld door een corona-uitbraak. Soms zelfs voor de tweede of derde keer. Het artikel is door de actualiteit ingehaald, maar staat wel op pagina 74 t/m 77 van Plus Magazine december. Toch zou ik het artikel zeker lezen. Vroeg of laat moeten de operaties en behandelingen opnieuw worden ingepland. En met dit artikel weet u (nu al) wat dat betekent - voor u en voor de zorg.

Lees hier het artikel: https://www.plusonline.nl/coronavirus/het-nieuwe-normaal-in-het-ziekenhuis

Of lees het artikel in Plus Magazine zelf, nu overal verkrijgbaar, met twee verhalen van mensen die zelf te maken kregen met uitstel van zorg.

Heleen Croonen, redacteur gezondheid