Kom in contact met uw ziekenhuis bij corona via Luscii

De app Luscii, die mensen kunnen gebruiken om hun symptomen van het coronavirus door te geven aan een ziekenhuis, breidt haar werkgebied uit. De app is naast Amsterdam, Amstelveen, Zaanstad en Almere nu ook beschikbaar in de regio's Utrecht, Nijmegen en Assen.

Mensen die vrezen besmet te zijn met COVID-19-virus kunnen zich bij Luscii aanmelden om vervolgens via de app symptomen door te geven. Medisch personeel van een ziekenhuis uit de regio beoordeelt de situatie, en stuurt via de app een bericht terug. Patiënten kunnen ook gebeld worden.

Naar verwachting wordt de app in de komende periode in meer regio's beschikbaar, zegt Daan Dohmen van Luscii tegen NU.nl. Hij benadrukt dat de app geen vervanging is van reguliere zorg of spoedhulp.

In de provincie Noord-Brabant, waar het coronavirus in Nederland de meeste mensen heeft besmet, is dat nog ver weg. Volgens Dohmen steken de Brabantse ziekenhuizen liever energie in het verzorgen van patiënten. Hij sluit niet uit dat de app op een later moment ook daar beschikbaar wordt gemaakt.

Meer informatie: Luscii.com