Kwart van de Pluslezers blijft zoveel mogelijk thuis vanwege coronavirus

Eén op de vier Pluslezers (27%) blijft momenteel zoveel mogelijk thuis uit angst buiten besmet te raken met het coronavirus. Dat blijkt uit een peiling onder ruim 3.200 lezers op deze site. “Ik heb voor een paar weken eten ingeslagen”, reageert een 72- jarige Pluslezer.

Inmiddels zijn er er meer dan 300 besmettingen in Nederland en met name voor ouderen en mensen met een ziekte kan het coronavirus gevaarlijk zijn. Pluslezer Marja neemt het zekere voor het onzekere en blijft uit voorzorg thuis. “Ik heb een afweersysteem dat niet werkt, een immuunziekte en een zeldzame longziekte."

Een andere 79-jarige Pluslezer laat de boodschappen thuis bezorgen, zodat ze de deur niet uit hoeft. “ik heb vorig jaar griep gehad en was behoorlijk ziek. Dus blijf zoveel mogelijk thuis.”

Voorzorgsmaatregelen

De meerderheid van de Pluslezers gaat gewoon door met de dagelijkse bezigheden en daar hoort naar buiten gaan ook bij. Wel worden andere voorzorgsmaatregelen getroffen die de kans op besmetting zo klein mogelijk maken, zo blijkt uit de reacties. “Even niet naar Ikea en festiviteiten. Mensen die hoesten in de supermarkt vermijd ik. Drie keer zoenen deed ik al nooit”, aldus Pluslezer Elisa.

Verder worden ‘geen handen geven’, ‘vaker handen wassen’, ‘multivitaminen slikken’ en ‘voldoende slaap’ ook als extra voorzorgsmaatregelen genoemd.

Reactie toevoegen

2 Comments

Door Maria (niet gecontroleerd) op wo, 18-3-2020 - 19:10

AH is toch niet de enige supermarkt met bezorgdienst?
Ik bel bij ouderen aan in de buurt om te vragen of ze nog iets nodig hebben uit de winkels. Ik zie veel mooie initiatieven opstarten tussen mensen onderling.
Op internet zijn websites van vraag en aanbod, meer aanbod dan vraag, hoorde ik.
Dus gewoon gebruik van maken als u het nodig hebt.
En ik ga ook gewoon naar buiten, doe alles op de fiets, praat zoals altijd met mensen enz.
Want nu kan het nog....gewoon fietsen buiten!

Door agaath oors (niet gecontroleerd) op wo, 18-3-2020 - 00:06

Vandaag hoorde ik dat de bezorgdiendt van Ah de hele maand is volgeboekt.Hoe zo online boodschappen.