Meer brommers vanwege corona

Er zijn de eerste zeven maanden van dit jaar zo'n dertig procent meer brommers verkocht vergeleken met vorig jaar. Ging het vorig jaar om een kleine veertigduizend brommers, dit jaar zijn er bijna vijftigduizend brommers voor het eerst toegelaten op de Nederlandse wegen.

Dat meldt Diks Verzekeringen. De stijging in de brommerverkoop is waarschijnlijk een gevolg van de coronacrisis. Sommige mensen reizen vanwege corona liever niet met het openbaar vervoer en gaan op zoek naar vervangend vervoer. De brommer is een veel gekozen optie. Voordelen vergeleken met een auto zijn lagere aanschaf- en gebruikskosten. Daarnaast heeft een bromfietser geen last van files.

Elektrische brommer

Na de elektrische fiets en auto doet nu ook de elektrische brommer zijn intrede in Nederland. De grootste stijger vergeleken met vorig jaar is Super Soco, een elektrische brommer. Ook andere merken die elektrische brommers aanbieden, zoals La Souris en BTC, doen het goed. In het Klimaatakkoord staat dat nieuwe brommers vanaf 2025 alleen nog maar elektrisch mogen worden aangedreven.

Een elektrische brommer is duurder in aanschaf, maar goedkoper in het gebruik. Elektriciteit is goedkoper dan benzine en de accu is vanuit huis op te laden.