Naar terras, bioscoop of museum? Pluslezers staan nog niet te springen

Driekwart van de Pluslezers is niet van plan om na 1 juni zo snel mogelijk naar het terras, het museum of de bioscoop te gaan. Dat blijkt een peiling op deze site onder ruim 1.800 lezers. “Overal waar veel mensen samenkomen blijft het voor mij riskant om deel te nemen aan vertier”, aldus Pluslezer Joke.

Minister-president Rutte presenteerde woensdag 6 mei tijdens een persconferentie een ‘routekaart’ met daarin de geleidelijke afbouw van de coronamaatregelen. Vanaf 1 juni mogen onder andere musea, restaurants en bioscopen weer gedeeltelijk open – hoewel dat nog altijd onder voorbehoud blijft.

Niet gezellig

Daarbij gelden wel restricties, zo blijft anderhalve meter afstand houden de norm. Pluslezer Yvonne gaat na 1 juni liever picknicken met het gezin in de natuur, dan dat ze op een terras gaat zitten. “Het risico op besmetting blijft groot. (…) Op 1,5 meter afstand van elkaar borrelen of dineren op een terras is sowieso ook niet gezellig.”

Het overgrote deel van de Pluslezers (76 procent), sluit zich daar dus bij aan. “Voorlopig gaan wij geen risico nemen, want iedereen heeft zin om een terrasje te pakken met alle drukte van dien”, zegt Pluslezer Theresia. En ook An wacht liever nog even af ‘tot Nederland in rustiger vaarwater is’. “Gezondheid voor alles!”, sluit Leontien zich daarbij aan.

Ondernemers steunen

Toch zegt ook een kwart van de Pluslezers juist wél te smachten naar een terrasje, bioscoop- of museumbezoekje. Zo reageert Ria op Facebook: “Ik ga, maar wel in mijn eigen dorp. De ondernemers steunen. Witte wijn met veel ijs.”

En ook José is van plan om snel plaats te nemen op een terrasje. “Als het niet verantwoord was, ging het niet open. Als je maar goed oplet.”