Ontslagen wegens coronaklachten

Een werknemer die met coronaklachten naar zijn werk was gekomen, is na een juridische procedure ontslagen door de Rechtbank Rotterdam. De procedure was aangespannen door de werkgever.

Dat meldt Hellolaw. De rechtbank vond dat de man verwijtbaar had gehandeld, maar dat dit op zich niet voldoende was om hem te ontslaan. De werknemer had zich een dag na de klachten namelijk ziek gemeld eb hij is zich gelijk laten testen. Dat was volgens de richtlijn van het bedrijf. De dag van zijn aanwezigheid met de coronaklachten had de man maar met enkele collega's contact gehad. Er was geen groot risico geweest.

Toch is door het gedrag van de man de arbeidsrelatie verstoord geraakt. De man had gezegd dat er niets aan de hand was toen hij de coronaklachten had. Na de test bleek hij positief. Zo heeft de man het vertrouwen van de werkgever en de naaste collega's beschadigd. Dit heeft de arbeidsrelatie verstoord. De werknemer ontvangt wel een transitievergoeding. Zijn gedrag is namelijk niet ernstig verwijtbaar of ernstig nalatig.
 

Trefwoorden: