Oproep: Stel uw vraag over vaccinatie tegen corona

De 90-plussers en de 85-90-jarigen zijn komende weken aan de beurt voor een coronavaccin. Dat is eerder dan gepland. Heeft u vragen over de coronavaccins? Stuur ze dan naar ons in.

De redactie zal alle vragen verzamelen. Een selectie van de meest gestelde vragen gaan we beantwoorden in een artikel. We schakelen hierbij een vaccinatiedeskundige in, maar zullen ook verwijzen naar eerder geschreven artikelen. We zullen niet op alle vragen een antwoord weten, maar we gaan ons best doen.

Voorbeelden van vragen

  • Mag je mantelzorger mee naar het vaccineren?
  • Kun je in plaats van je vader of moeder gevaccineerd worden, als mantelzorger? (indirecte bescherming)
  • Kun je te oud zijn voor een vaccin?
  • Kun je samen gevaccineerd worden, als u 82 jaar bent, maar uw partner 87 jaar?
  • Kan het coronavaccin samen met een ziekte, zoals diabetes?
  • Is het vaccin gevaarlijk naast antistollingsmedicijnen?
  • Kan een bijwerking blijvend zijn?
  • Kun je jezelf beschermen tegen de bijwerkingen met een homeopathisch middel?
  • Is het ene vaccin beter voor 80-plussers dan het andere?
  • Zijn er genoeg vaccins, om iedereen goed te beschermen?

Stuur uw vraag over het coronavaccin naar: gezondheid@plusmagazine.nl onder vermelding van ‘vraag vaccin’.

U krijgt dus geen persoonlijk antwoord, de vragen worden behandeld in een artikel. De vragen worden anoniem behandeld en gepubliceerd. Wel horen we graag uw leeftijd, omdat dit relevant kan zijn voor het antwoord.

DANK VOOR ALLE REACTIES, WE HEBBEN VOLDOENDE VRAGEN ONTVANGEN.

101 Comments

Door Anna (niet gecontroleerd) op vr, 23-4-2021 - 19:39

GDM
Ik vind het niet normaal dat mensen niet zelf mogen kiezen welke vaccinatie ze krijgen .
Ze beslissen gewoon wat wij moeten doen.

Door Anna (niet gecontroleerd) op vr, 23-4-2021 - 19:38

GDM
Ik vind het niet normaal dat mensen niet zelf mogen kiezen welke vaccinatie ze krijgen .
Ze beslissen gewoon wat wij moeten doen.

Door mevr m.a.van de... (niet gecontroleerd) op ma, 19-4-2021 - 14:09

welk vaccin is - covid-19 vaccin comirnaty injvlst 0,3 ml
ep2166 1e prik en et3674 2e prik

Door Jannie Oostindien (niet gecontroleerd) op vr, 16-4-2021 - 17:02

Hoe kan je weten of je met corona besmet bent geweest. Dochter is in 2019 januari ziek uit Thailand gekomen. Meerdere mensen ziek om haar heen. Ik dus ook. Wij kwakkelen nu tot heden nog steeds? Ze heeft in Thailand Medicijnen + injecties gekregen. Ze is naar 2 maanden gevraagd of ze het konden nakijken - nee is niet meer na te kijken? Kan je niet getest worden of je het gehad hebt?

Door Rick (niet gecontroleerd) op vr, 16-4-2021 - 04:18

Janssen werkt net als AstraZeneca. Volgens het zelfde principe en leidt tot dezelfde, niet ongevaarlijke klachten zoals u waarschijnlijk wel gehoord heeft over Astra

Door José van Halderen (niet gecontroleerd) op do, 8-4-2021 - 18:23

Ik ben bijna 66 jaar. Ik laat mij niet vaccineren. Ik leef en eet gezond. Heb luchtwegen klachten maar mede dankzij de verhuizing naar Friesland gebruik ik nu al een aantal jaren geen medicijnen meer.
Voel mij hierdoor stukken vitaler. Thans leven wij in een angst cultuur wat mensen bang en onzeker maakt. Natuurlijke weerstand is het mooiste wat er bestaat en vertrouwen op God!
De wereld raakt overbevolkt en daarom moet er nu gevaccineerd worden met nog totaal onbetrouwbaar vaccins. Niemand weet de gevolgen voor nu straks een paar maanden of een paar jaar.
Mensen wordt WAKKER!,,,,

Door A.vreeswijk (niet gecontroleerd) op do, 8-4-2021 - 15:51

Is het verstandig bij gebruik acenocoumarol het astra zenica vaccin te nemen. Ik loop al jaren bijna wekelijks bij de trombosedienst omdat mijn bloedwaarden óf te hoog, óf te laag zijn. Daarom durf ik niet goed dit vaccin te gebruiken. Ik ben vrouw en 71 jaar.

Door Anoniem (niet gecontroleerd) op za, 3-4-2021 - 03:09

Ik geef u groot gelijk en ik zou mij, ondanks de verzekering van huisartsen enz., NIET laten vaccineren met Astra Zeneca, noch met Pfizer BionTech of Moderna. Dit vanwege de onvoorspelbare bijwerkingen, per persoon verschillend, die minstens 3 dagen duren: koorts, overal spierpijn, m.n. de plaats waar vaccin gezet is, hoofdpijn, vermoeidheid, koude rillingen. Mocht iemand hiermee graag gevaccineerd willen worden: prima, ga je gang! Ik weiger alles en wacht wel 1 a 2 weken langer op Janssen-vaccin met allround bescherming tegen alle mutanten en binnen 36 uur kun je functioneren. Het enige vaccin waarbij je 1x gevaccineerd hoeft te worden.

Door Mieke van Oudhe... (niet gecontroleerd) op wo, 31-3-2021 - 17:43

Mijn huisarts wil mij (ik ben 66 jaar) volgende week vaccineren met het vaccin astra zenica. Ik ben zo bang voor de bijwerkingen die je telkens hoort over dit vaccin. Stollingen, bloedproppen enz. Ik weet niet wat of ik moet doen!

Door Henk en Nel Grimme. (niet gecontroleerd) op wo, 31-3-2021 - 15:04

Wij man 75 jaar en vrouw 71jaar willen graag het Jansen vaccin want dan hoef je maar een prik kunnen wij daar om vragen?
Graag horen wij uw reactie.