Stand van zaken rond coronavirus te volgen via coronadashboard

Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn en de ergste piek achter de rug lijkt, blijft het belangrijk om in de gaten houden of het virus niet toch weer opflakkert. Dat kan met het ‘coronadashboard’ van De Rijksoverheid. Aan de hand van vijf indicatoren worden de ontwikkelingen rond van het coronavirus vastgelegd.

Op het dashboard is onder andere te zien hoeveel IC-opnames en ziekenhuisopnames er de afgelopen drie dagen zijn geweest, hoeveel mensen er besmet zijn en een schatting van het huidige aantal besmettelijke mensen in Nederland. Daarnaast wordt ook het reproductiegetal weergegeven, het aantal dat laat zien hoeveel mensen er besmet worden door één coronapatiënt. 

De vijf indicatoren hebben ieder een kritieke grens, gebaseerd op onderzoeken van de Rijksoverheid, het RIVM en de GGD's. Als de cijfers langdurig onder die grens blijven, wordt het virus onder controle geacht. Mocht een van de indicatoren over die grens gaan, dan moet er worden ingegrepen met nieuwe/andere maatregelen. Bij een verhoging van de indicatoren kan er dus ook op tijd ingegrepen worden. 

Er staan zowel landelijke als regionale cijfers in het dashboard. Het is nog een eerste versie. In de komende weken worden er meer cijfers en functies toegevoegd.

Het coronadashboard is hier te bekijken.

Bron: Nu.nl, Rijksoverheid.