Stelling: ik slik extra vitamines tegen corona

Vitamine C, vitamine D, vitamine K of zink. Er worden links en rechts allerlei vitamines en mineralen aangeraden tegen corona. Slikt u extra vitamines, om uzelf beter te beschermen tegen het virus?

JA, ik slik wat extra

In het griepseizoen vind ik het fijn om wat extra te doen voor mijn weerstand. Het Voedingscentrum zegt wel dat het bijslikken van een pil met vitamines of mineralen geen bewezen effect heeft bij corona. Maar er is nu überhaupt nog weinig bekend op het gebied van deze nieuwe infectieziekte. Een dagelijkse multivitamine zorgt ervoor dat ik in ieder geval geen tekorten heb. En over vitamine D lees je steeds vaker dat het helpt bij corona, dus waarom niet? Goed, het is niet bewezen effectief bij corona, maar het wordt toch al aangeraden bij vrouwen van 50+ en mannen van 70+.

NEE, ik slik geen extra pillen

Vitamines en mineralen kun je ook teveel binnen krijgen, met nare gevolgen van dien. Vitamine B6 kan bijvoorbeeld je zenuwen aantasten, als je er teveel van slikt en teveel vitamine A kan ogen, huid en skelet aantasten. Ik eet liever gewoon gezond, daar zitten alle vitamines en mineralen in. Alleen vitamine D slik ik al, want dat wordt toch al aangeraden voor mensen van mijn leeftijd. Ik ga niet naar de winkel om extra pillen te halen.