Wenkbrauwlift

Door een wenkbrauwlift kun je het verzakken van de wenkbrauwen, de ouderdomsrimpellijntjes tussen de wenkbrauwen en op het voorhoofd corrigeren.

De huid, het grootste orgaan van het lichaam, bestaat uit tamelijk veerkrachtige en elastische weefsels. Door veroudering, stress en omgevingsfactoren kan de verschijningsvorm van de huid echter op den duur verslechteren. Langs operatieve weg kan het verzakken van de wenkbrauwen worden gecorrigeerd, evenals ouderdomsrimpellijntjes tussen de wenkbrauwen en op het voorhoofd. Zo'n operatie wordt een wenkbrauwlift genoemd.

Tijdens de operatie wordt een insnijding (incisie) in de haargrens gemaakt, en wordt de huid van het voorhoofd en van de wenkbrauwen van het onderliggende weefsel losgemaakt. Terwijl de huid is omhooggetrokken worden vetweefsel en – zo nodig – huidweefsel verwijderd.

Na de operatie worden de incisies meestal in de haarlijn verborgen. Door zo'n ingreep krijgt het gezicht een jeugdiger aanzien. Deze operatie kan verschillende complicaties met zich meebrengen, die vóór de operatie met de dokter moeten worden besproken.