Om óp te eten!

Feestelijke cupcakes met roosjes

Met roosjes geef je cupcakes net dat beetje extra. Zo kan het feest niet meer stuk.

Benodigdheden

  • cupcakes
  • Flower paste (suikerpasta die heel dun uit te rollen is en snel hard wordt)
  • rolfondant
  • royal icing*
  • voedingsmiddelenkleurstof roze en blauw
  • glanspoeder snowflake (Sugar­flair)
  • maizena
  • Rose Petal set of 5 (uitsteekset, via FMM)
  • ronde uitsteker Ø 7 cm
  • Ball tool of satéstokje
  • lepels
  • pot met deksel
  • papieren bakjes (wrappers)

Begin een dag van tevoren.

De knoppen:

kleur de Flower paste roze met de kleurstof. Rol kegels, zo groot dat ze binnen de op één na grootste uitsteker van de Rose Petal set vallen. Maak eventueel extra kegels voor rozenknoppen. Laat een nacht drogen.

De rozenblaadjes:

deze maak je de volgende dag. Steek drie blaadjes uit de Flower paste met de op één na grootste uitsteker van de Rose Petal set of snijd zelf blaadjes. Bewerk de randen met de Ball tool of een satéstokje. Bevochtig één blaadje helemaal met wat water en plak het rond een droge kegel, zodat die niet meer zichtbaar is. Doe op de andere twee blaadjes alleen op de onderste helft wat water en plak ze rond, elkaar overlappend. Krul de randen aan de bovenzijde om. Steek voor de derde laag vijf blaadjes uit. Bewerk de randen weer en leg ze 15 minuten te drogen over de rand van een met maizena bepoederde lepel. Doe op de onderste helft weer wat water, plak overlappend en krul de randen naar buiten. Laat de roos ondersteboven drogen op een zachte doek, zodat de blaadjes niet te ver open zakken. De vierde laag blaadjes bestaat uit zes bloembladen met de grootste uitsteker. Maak voor een extra grote roos nog een laag van zeven blaadjes.

De parels:

rol balletjes van verschillende grootte van roze, witte en blauwe rolfondant. Laat 15 minuten drogen. Doe ze met een mespunt glanspoeder in de pot, deksel erop en schud rustig om het glanspoeder egaal te verdelen.

Finishing touch:

maak cirkels van blauwe en roze rolfondant en plak ze op de cupcakes. Plak de rozen in het midden vast met royal icing en plak parels om de kleinere rozen heen. Feestelijke wrappers maken het plaatje compleet.

*Zelf royal icing maken? Mix eiwit van 2 grote eieren met 2 tl citroensap stijf en voeg voorzichtig 330 gram gezeefde suikerbakkerspoeder toe.

Nog meer creatieve bakideeën? Ga naar www.plusonline.nl/zelfmaken en lees het digitale boekje.

In samenwerking met

Like ons op Facebook >>

 

Bron(nen):