Bellen via Microsoft met Android-telefoon

In een blogbericht van Microsoft is bekendgemaakt dat een nieuwe functie van Windows 10 het mogelijk maakt om via een Android-telefoon met een computer te bellen.

De Your Phone-app in Windows is ontwikkeld voor gebruikers om oproepen te beantwoorden, te weigeren en zelf te bellen. Ook is het voor de gebruiker van de app mogelijk om een gesprek over te dragen van de telefoon naar de computer. Hiervoor is wel een smarthphone nodig met minimaal Android 7. 

Telefoongesprekken via de computer

De telefoon van Android-eigenaren kan simpelweg in de broekzak blijven door de Windows-app te gebruiken. Telefoongesprekken kunnen gemakkelijk gevoerd worden via de computer van de gebruiker doordat er toegang tot de contactenlijst aan hen wordt verleend.

Datum nog onbekend

Het is vooralsnog onduidelijk wanneer de app beschikbaar wordt in de al bestaande versie van Windows. De functie is namelijk toegevoegd in een software-update voor Windows 10 als een testversie van Windows. 

De kans is groot dat deze technologische ontwikkeling voor Iphone-eigenaren bekend in de oren klinkt. Zij die naast een Iphone ook een computer van Apple in het bezit hebben, kunnen al langere tijd telefoneren via de computer. 

Bron: Nu.nl