Betalen met je horloge

Klanten van Rabobank kunnen sinds kort betalen met hun smartwatch via Garmin Pay. De techniek achter de betalingen is van Mastercard. ABN Amro sluit zich hier binnenkort bij aan.

Rabobank-klanten kunnen contactloos betalen met tien Garmin-smartwatches. Een klant moet eerst een koppeling maken met de betaalpas. Daarna is betalen mogelijk bij betaalpunten met een logo van contactloos betalen, zoals aan de kassa of bij een parkeerautomaat. Er is geen plastic betaalpas nodig.

Om ervoor te zorgen dat klanten veilig kunnen betalen en dat niemand anders hier misbruik van kan maken, moeten klanten iedere 24 uur of als zij het horloge hebben afgedaan een 4-cijferige pincode invoeren op hun smartwatch. Deze code hebben zij zelf ingesteld bij het inregelen van hun smartwatch.

Smartwatches worden veel gebruikt om lichamelijke activiteit te meten, zoals hartslag, slaapritme of het aantal stappen per dag. Een smartwatch is ook geschikt om er een betaalmiddel van te maken. Immers, wie er één heeft zal hem altijd bij zich hebben, hij valt niet zomaar van je pols en is ook niet zomaar van je pols af te stelen. Bovendien hebben mensen die gaan hardlopen of wielrennen niet altijd een bankpas bij zich, maar meestal wel een horloge.