Computertip: YouTube, leuke en nuttige kanalen

Op YouTube vindt u vele zogeheten kanalen; een bundeling filmpjes rond een thema. Wij zetten een paar interessante kanalen op een rij.

Wilt u eerst nog weten hoe YouTube werkt? Lees dan op SeniorWeb het artikel 'Filmpjes op YouTube bekijken'.
 

Kanalen op YouTube

In principe heeft iedereen die zich registreert bij YouTube, een eigen kanaal. Dat kanaal is dan de verzameling video’s die deze gebruiker op YouTube plaatst. Tegenwoordig zijn er veel instanties en merken die een eigen filmkanaal op YouTube hebben ingericht.

We maken u bekend met zes kanalen die veel informatie op computergebied op YouTube publiceren. Leuke en nuttige filmpjes die duidelijk maken hoe u met een product werkt. Of die gewoon laten zien hoe een product eruitziet. Dat bespaart u weer een gang naar de winkel!
 

Kanaal 1: PCMWebchannel

Het bekende computertijdschrift PCM (Personel Computer Magazine), heeft een videokanaal waarin vooral achtergronden worden belicht. Zoals wat een ultrabook nu maakt tot een ultrabook. Maar u vindt er ook video’s waarin de nieuwste laptops van Acer, of de laatste smartphone van Samsung worden besproken en getoond.

Kanaal PCMWeb: PCMWebchannel

Kanaal PCMWeb
 

Kanaal 2: Computer!Totaal

Een ander bekend computertijdschrift is Computer!Totaal. Hun kanaal heet 'IDGNL' (IDG is de uitgever van het blad). U vindt er verschillende soorten filmpjes: 'Feature Friday' een video-item dat elke vrijdag verschijnt en waarin een product wordt besproken. 'App In 90 Seconds', waarin een bepaalde app (een programma voor tablet of smartphone) wordt besproken. En 'How To', filmpjes waarin wordt uitgelegd hoe iets werkt. Bijvoorbeeld vrienden bellen met Skype.

Kanaal Computer!Totaal: IDGNL

Kanaal Computer!Totaal
 

Kanaal 3: FotoVideo.nu

FotoVideo.nu is een website gericht op fotografie. De site is gespecialiseerd in het testen van camera's, lenzen en accessoires. Op hun YouTube-kanaal vindt u daarvan de videoverslagen.

Kanaal FotoVideo.nu: FotoVideoNu

Kanaal Fotovideo.nu
 

Kanaal 4: Zoom.nl

Wellicht kent u de website zoom.nl. Het is de plek voor amateurfotografen om foto's te delen én om meer te leren over fotografie. Op hun videokanaal ziet u voornamelijk instructieve filmpjes die u helpen betere foto's te maken.

Kanaal Zoom.nl: Zoom.nl videokanaal

Kanaal Zoom.nl
 

Kanaal 5: Nu.nl

Nu.nl is waarschijnlijk Nederlands bekendste nieuwssite. Naast het gebruikelijke nieuws besteedt de site ook aandacht aan computernieuws. Dat ziet u terug in hun videokanaal. Tussen allerlei nieuwsreportages vindt u er productbesprekingen. De nieuwe iPad, de Nexus 7 (tablet van Google) of de Galaxy Tab. Of de Nintendo DS, als u op uw gemak wilt bekijken waarmee uw kleinkinderen een groot deel van de dag doorbrengen.

Kanaal Nu.nl: NU.nl

Kanaal Nu.nl
 

Kanaal 6: de Consumentenbond

Natuurlijk mag de Consumentenbond niet ontbreken in ons overzicht. U vindt op hun YouTube-kanaal video’s met productbesprekingen, kooptips en nog veel meer.

Dus als u een beeld wilt krijgen van uw nieuwe aankoop, bekijk dan eens een filmpje. U krijgt een goede indruk van de werking van een apparaat, het gebruiksgemak, plus de eventuele bijzonderheden waarop de Consumentenbond is gestuit. Momenteel vindt u er bijna zevenhonderd video’s op allerlei gebied. Voor uw gemak vindt u rechts op de pagina een verdere onderverdeling van het kanaal. Onder meer 'mobiele telefoons', 'Tablet computers & e-readers' en 'Computers & Internet'.

Kanaal Consumentenbond: Consumentenbond

Kanaal Consumentenbond
 

Abonneren op kanalen

Het is natuurlijk minder prettig om telkens naar één van deze kanalen te surfen om te kijken of er een nieuw filmpje is geplaatst. Dat hoeft ook niet: u kunt uzelf abonneren op een kanaal. Daarvoor dient u wel een Google-account te hebben en ingelogd te zijn. Dan klikt u eenvoudig op de knop Abonneren die u bij elk kanaal bovenaan de pagina vindt. U krijgt dan voortaan bericht als er een video in het kanaal wordt geplaatst.

Abonneren YouTube

----------------------------------------------------------------------------------

Meer weten over YouTube?

Wilt u zelf ook filmpjes op YouTube plaatsen? Leer op SeniorWeb.nl hoe u dit doet. SeniorWeb helpt u op weg met duidelijke instructies en tips. SeniorWeb staat voor u klaar met online cursussen, artikelen op de website, het tijdschrift Enter en PCHulp.
 

Volg SeniorWeb op YouTube en Facebook

Op ons Youtube-kanaal kunt u gratis handige instructievideo’s bekijken over talloze onderwerpen. Van het opladen van uw ov-chipkaart tot het gebruik van uw iPad. Als abonnee van ons kanaal, wordt u per e-mail geïnformeerd zodra er nieuwe video’s zijn toegevoegd. Ga naar het YouTube-kanaal van SeniorWeb, klik rechtsboven op de rode knop Abonneren en log vervolgens in met uw Google-account.

SeniorWeb is de computerhulp voor u! We helpen u verder met de beste en duidelijkste uitleg en ondersteuning voor tablet, pc en smartphone. Vragen? We helpen u zelfs thuis. Mis ook niet langer de voordelen van ons lidmaatschap. Tip: volg ons ook op Facebook!

SeniorWeb

1 Reactie

Door tech-pc-en-ict (niet gecontroleerd) op vr, 1-4-2016 - 00:06

mijn youtube kenaal