Lancering Berichtenbox app van de overheid

Vanaf nu kunt u eenvoudig uw post van de overheid in een beveiligde postbus lezen op uw smartphone of tablet met de Berichtenbox app.

Verantwoordelijk staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops zegt: “De introductie van de Berichtenbox app is een belangrijke stap in het eenvoudiger communiceren van de overheid met de burger. Eén van de prioriteiten die ik heb gesteld in de Agenda Digitale Overheid NL DIGIbeter. Het lezen van berichten van de overheid wordt makkelijker en mensen worden sneller geattendeerd op nieuwe post door een melding op hun telefoon. We verwachten dat het aantal gelezen berichten hierdoor zal toenemen”.

Hoe werkt het?

Door het gebruiken van de app hoeft u niet meer in te loggen op MijnOverheid. De app is makkelijk in gebruik en u opent hem snel en gemakkelijk doormiddel van een pincode. Het is mogelijk om uw post door te sturen naar een ander e-mailadres. Met een toekomstige update komen er nog meer functies, zoals het verwijderen van berichten of het selecteren van nieuwe organisaties die post digitaal aan een persoon mogen sturen. 

MijnOverheid telt momenteel ruim 7,5 miljoen gebruikers en er zijn zo’n 292 organisaties aangesloten. Gebruikers kregen al een melding van nieuwe berichten, maar dan via de mail. Vanaf nu kunt u de meldingen dus ook rechtstreeks op uw mobiele apparaat ontvangen.