WhatsApp voegt nieuwe functies toe

Binnenkort kunnen WhatsAppgebruikers niet alleen stilstaande, maar ook bewegende stickers met elkaar delen. Ook komt er een nieuwe functie om contacten te delen via qr-codes en is er gewerkt aan een donkere modus voor de desktopversie.

Naast de stilstaande ‘stickers’ die WhatsApp al aanbood, worden nu geanimeerde stickerpakketten toegevoegd. “We voeren nieuwe stickerpakketten toe die nog leuker en expressiever zijn”, aldus de organisatie.

Een andere nieuwe functie die wordt toegevoegd is de mogelijkheid om contactgegevens te delen door middel van een qr-code. Door deze qr-code te scannen wordt het contact op een snelle manier toegevoegd aan de contacten.

Daarnaast is het nu mogelijk om een videogesprek te starten in een groepsapp met maximaal acht personen. Wanneer je iemand beter wil zien, kun je met de nieuwe functie ook inzoomen op een deelnemer van het videogesprek door er lang op te drukken.

Bovendien voegt WhatsApp een donkere modus toe aan de desktopversie van de app ‘WhatsApp Desktop’ en is ook de Status-functie beschikbaar op telefoons met een KaiOS. Dit is een besturingssysteem, net als bijvoorbeeld Android, maar dan speciaal gericht op telefoons met relatief bescheiden specificaties. Dit was eerder nog niet mogelijk.

De nieuwe functies van de app worden de komende weken via een update uitgerold voor smartphones met een besturingssysteem dat nieuwer is dan IOS 8 (IPhone) en Android 2.3.7.