De meeste energieleveranciers hanteren een lage drempel

De eerste twee maanden van het voorjaar verliepen zeer zonnig. Goed nieuws voor de eigenaren van zonepanelen. Toch heeft het ook een keerzijde: wie meer zonnestroom produceert dan hij zelf opmaakt, moet de energieleverancier terugleverkosten betalen. De drempel hiervoor verschilt sterk per aanbieder.
Dat blijkt uit een inventarisatie van Overstappen.nl. De meeste energieleveranciers hanteren een lage drempel. Zeven leveranciers hebben helemaal geen drempel. Bij hen kost terugleveren altijd geld. Deze leveranciers zijn Clean Energy, Coolblue Energie, Eneco, ENGIE, Greenchoice, Oxxio en Vrijopnaam.
Zes leveranciers hanteren de lage drempel van 5 kWh. Dat zijn Budget energie, Frank energie, Gewoon Energie, Innova, MEGA en Vandebron. Bij negen leveranciers is er een hogere drempel. Dat gaat om United Consumers (50 kWh), DELTA (100 kWh), Energiedirect.nl, Essent, Pure Energie (allen 250 kWh) en Vattenfall (500 kWh). Drie leveranciers hebben een hoge drempel van 1000 kWh. Dat zijn Energie VanOns, OM en Powerpeers.
Vergelijken
Voor een huishouden met een klein aantal zonnepanelen dat weinig teruglevert, kan het interessant zijn over te stappen naar een energieleverancier met een hogere drempel. Een drempel van 1000 kWh in plaats van 5 kWh of geen drempel kan tientallen euro's per jaar schelen.
Het kan dus lonen om energieleveranciers met elkaar te vergelijken en eventueel over te stappen naar de voordeligste. Let daarbij niet alleen op de drmpel en de terugleverkosten. Kijk wat op jaarbasis onderaan de streep het voordeligste is.