Hiervan vermindert uw libido

Geen zin om te vrijen

Getty Images

Seks is fantastisch. Daar zullen de meeste van ons het wel over eens zijn. Toch laat ons libido het soms afweten. En wel hierom.

1. Stress

Stress is funest voor uw seksleven. Of het nu gaat om werkstress, geldproblemen of familieperikelen: probeer het van u af te zetten. Ontspanningsoefeningen kunnen daarbij helpen.
[ITEMADVERTORIAL]

2. Relatieproblemen

Zeker voor vrouwen moet het op emotioneel vlak goed zitten om goede seks te hebben. Allerhande relatieproblemen vormen ernstige barrières voor een goede vrijpartij.

Ook een gebrek aan intimiteit is dodelijk voor uw seksleven. Probeer intieme momenten te hebben zonder dat dit resulteert in seks. Uiteindelijk zal uw libido daarvan verhogen.

3. Alcohol

Veel mensen raken in de stemming door een beetje alcohol, maar een dronken partner in bed is voor veel mensen onaantrekkelijk.

4. Medicijnen

Sommige medicijnen zorgen voor een lager libido. Antidepressiva zijn een bekend voorbeeld, maar ook medicijnen tegen een hoge bloeddruk of allergieën kunnen de lust afremmen.

5. Negatief zelfbeeld

Een belangrijke domper voor uw seksleven is het beeld dat de partners van hun eigen lichaam hebben. Als iemand zich schaamt voor een bepaald uiterlijk kenmerk, dan durft hij of zij zich waarschijnlijk niet goed te laten gaan tijdens het vrijen.

6. Erectieproblemen

Erectieproblemen duiden vaak niet op een gebrek aan lust, maar zijn een medische aangelegenheid. Mannen die ermee kampen zijn soms zo bang om te falen, dat ze er gewoon niet meer aan durven beginnen.

7. Te weinig testosteron

Testosteron verhoogt het libido. Als mannen wat ouder worden, daalt hun testosterongehalte echter licht. Dat geeft niet altijd libidoproblemen, maar het kan wel.

8. Depressie

Ook een depressie zorgt ervoor dat uw libido zakt. Helaas zorgen antidepressiva daar ook voor.

9. Menopauze

De lichamelijke veranderingen die een vrouw ondergaat rond de menopauze - vaginale droogheid en pijn - kunnen seks soms minder aangenaam maken.

Auteur