Woensdag: Bonensalade met tonijn

Vandaag op het menu: een frisse bonensalade met tonijn. Dit gerecht is voor 2 personen en kent een bereidingstijd van 0-15 minuten. Het is uitermate geschikt voor een balansdag en is heel lekker met volkorenbrood.

Ingrediënten

  • 1 kleine pot of blikje witte bonen
  • 1 blikje zwarte nierbonen (kidneybeans)
  • ½ (rode) ui
  • 3 takjes peterselie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olie
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 theelepel italiaanse keukenkruiden
  • Mespunt suiker
  • ½ komkommer
  • 3 tomaten
  • 6 olijven zonder pit
  • 1 blikje tonijn op water (naturel)

Bereiding

  1. Laat de bonen uitlekken.
  2. Snijd de ui heel fijn.
  3. Was de peterselie en knip het kruid klein.
  4. Maak een dressing van het citroensap, 1 eetlepel water, de olie, de mosterd, de keukenkruiden, wat suiker, peper en een beetje zout.
  5. Schep de dressing, de ui en de peterselie door de bonen. Laat dit op een koele plaats intrekken.
  6. Schil de komkommer en snijd hem in kleine blokjes.
  7. Was de tomaten en snijd ze in parten.
  8. Snijd de olijven in plakjes.
  9. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
  10. Meng alles door de bonen en voeg eventueel nog wat peper toe.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 335 kcal 415 kcal
Eiwit 30 gram 35 gram
Koolhydraten 30 gram 40 gram
Vet 9 gram 10 gram
Verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 15 gram 20 gram
Auteur 
  • Redactie
Bron 
  • Voedingscentrum