Koninklijk dineren: koud kunstje!
Dit is een gerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.
Ingrediënten
- 6 sneetjes oud volkorenbrood
 - 2 eetlepels olijfolie
 - 2 dl bouillon
 - 500 gram tomaten
 - 1 kleine gele en 1 kleine groene paprika
 - ½ komkommer
 - 1 ui
 - 1 teentje knoflook
 - Azijn
 - 50 gram gekookte ham
 - 50 gram chorizo of salami
 
Bereiding
- Snijd 3 sneetjes brood in dobbelsteentje.
 - Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de broodblokjes aan alle kanten bruin.
 - Snijd de korst van de rest van het brood en week het brood in de bouillon.
 - Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukken.
 - Maak de rest van de groente schoon.
 - Snijd ¼ van de gele en de groene paprika en een stuk komkommer in kleine blokjes.
 - Snijd de rest van de groente in stukken.
 - Pureer de stukken groente met het brood en de bouillon in een keukenmachine of met een blender fijn.
 - Laat dit goed koud worden.
 - Maak de soep op smaak met cayennepeper en wat azijn.
 - Snijd de ham en de chorizo in blokjes.
 - Doe dit in aparte schaaltjes evenals de blokjes paprika, komkommer en brood. Geef dit bij de soep.
 
| Voedingswaarden per persoon | ||
|---|---|---|
| Recept | ||
| Energie | 565 kcal | |
| Eiwit | 25 gram | |
| Koolhydraten | 55 gram | |
| Vet | 25 gram | |
| Verzadigd vet | 6 gram | |
| Vezels | 15 gram | |
Ga terug naar het weekmenu!
    Bron 
          
  - Voedingscentrum