Iedereen chefkok.
Hoofdgerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 0-15 minuten.
Lekker met witlof en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
Allergie info: Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
 
      
Ingrediënten
- 25 gram hazelnoten
 - 2 stukjes lamsfilets
 - 1 eetlepel vloeibare margarine
 - 1 eetlepel bruine basterdsuiker
 - ½ eetlepel citroensap
 
Bereiding
- Hak de hazelnoten klein.
 - Rooster de gehakte hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin.
 - Bestrooi de lamsfilets met peper en een beetje zout.
 - Verwarm de margarine en bak hierin het vlees aan beide zijden in ca. 6 minuten bruin en rosé van binnen.
 - Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
 - Doe de basterdsuiker en ½ dl water in de pan en roer het aanbaksel los.
 - Voeg de hazelnoten toe en breng de saus aan de kook.
 
Lekker met witlof en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 6 kleine aardappelen
 - 600 gram witlof
 
Allergie info: Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
| Voedingswaarden per persoon | ||
|---|---|---|
| Recept | Menu | |
| Energie | 320 kcal | 475 kcal | 
| Eiwit | 20 gram | 25 gram | 
| Koolhydraten | 6 gram | 35 gram | 
| Vet | 25 gram | 25 gram | 
| Verzadigd vet | 5 gram | 5 gram | 
| Vezels | 1 gram | 5 gram | 
    Bron 
          
  - Voedingscentrum