Activiteitenagenda Vlaanderen 2015

De 5 leukste uitjes

Er is een hoop te beleven bij onze Zuiderburen dit jaar! U kunt kiezen uit een groot aantal evenementen en activiteiten, wij hebben er 5 voor u geselecteerd.

Expositie ‘Rubens privé’

28 maart – 28 juni
Voor deze tentoonstelling keren tientallen meesterlijke familieportretten terug naar het Rubenshuis: de voormalige woning van portretschilder Peter Paul Rubens in Antwerpen. Rubens schilderde vooral familieleden en zichzelf, en werd wereldberoemd met zijn portretten. Internationale Rubensspecialisten hebben een tentoonstelling samengesteld, waarin de mooiste vijftig werken van Rubens zijn opgenomen.

Triënnale Brugge

20 mei – 18 oktober
Steden groeien ontzettend snel. De globale verstedelijking wordt onder de loep genomen tijdens de Hedendaagse Kunst en Architectuur Triënnale Brugge 2015. Tegenover de dynamiek van de stad staat het tijdloze en onveranderlijke karakter van Brugge. Deze twee uitersten worden samengebracht in het unieke historische centrum met artistieke ontmoetingen en confrontaties ten gevolge. Bent u liever burger van een megapolis of een kleine stad?

Bierkaart Vlaamse Ardennen

In maart bracht Toerisme Oost-Vlaanderen een nieuwe fiets- en wandelkaart van de Vlaamse Ardennen uit. Dit keer met de Vlaamse biercultuur als thema! Met drie fietslussen op knooppunten van brouwerijen en drie wandellussen in de buurt van brouwerijen. Verder staat er allerlei informatie over onder andere de streek en leuke cafés op de routekaart. Een sportieve, maar ook smaakvolle activiteit!

Belgian Fashion Retrospective & Fashion Show La Cambre

Eerste week van juni
België staat de eerste week van juni in het teken van mode! Deze tentoonstelling richt zich op toonaangevende Belgische modeontwerpers. De modeacademies in Antwerpen en Brussel en De Antwerpse Zes komen onder andere aan bod. Geïnteresseerd in mode? Dan is deze tentoonstelling echt iets voor u!

Gentse feesten

17-26 juli
De Gentse feesten bestaan al meer dan 160 jaar. Dit festival is inmiddels uitgegroeid tot één van de beste van Europa. De muziekliefhebber zal niets te kort komen op dit festival! Dit evenement duurt maar liefst 10 dagen, met gratis muziek op 10 pleinen. Bovendien vinden er naast de grote hoeveelheid aan muziek honderden binnen- en buitenactiviteiten plaats. De gratis toegang is natuurlijk een leuke bijkomstigheid!

Laat u verrassen!

Laat u verrassen door de vele evenementen die Vlaanderen in 2015 te bieden heeft! Hier vindt u een zeer uitgebreid overzicht van wat er allemaal van maand tot maand te doen is, inclusief links naar de evenementen en activiteiten! Ook Toerisme Vlaanderen komt met een evenementenkalender.