Wintersport zonder gipsvlucht

Getty Images

De gespecialiseerde luchtvaartmaatschappij Tyrol Air Ambulances stopt met haar gipsvluchten. Daarmee komt een einde aan de karakteristieke gipsvluchten uit wintersportgebieden naar luchthaven Rotterdam.

Dit meldt alarmcentrale SOS Internationaal, die sinds de jaren tachtig samenwerkt met Tyrol Air Ambulances. Het aantal passagiers dat met een gipsvlucht wordt vervoerd, daalde volgens SOS Internationaal al jaren. Anders dan veel mensen denken is een gipsvlucht niet dé standaard manier om gewonde wintersporters terug aan Nederland te brengen. Ongeveer vier op de vijf van de gewonde wintersporters reist met een lijnvlucht, via regulier ambulancevervoer of met de taxi naar huis, aldus SOS Internationaal.

Na het stoppen van Tyrol Air Ambulances zullen alle gewonde wintersporters op deze wijze worden gerepatrieerd. Ook de vluchten van Tyrol Air Ambulances in het zomerseizoen, de zogeheten 'parasolvluchten' behoren tot het verleden. Volgend zomerseizoen worden gewonde vakantiegangers vervoerd met reguliere lijndiensten en gespecialiseerde ambulancediensten.

Bron: www.sosinternational.nl/goed-voorbereid-op-eerste-wintersportseizoen-zonder-%E2%80%98gipsvluchten%E2%80%99#.WczS8dFpFhE

Auteur