Zo houd je het warm zonder de verwarming te gebruiken

Deken op de bank
Getty Images

Het is weer koud buiten en ook binnen zal het zonder verwarming niet heel warm aanvoelen. Door de stijgende energieprijzen zullen er mensen zijn die de verwarming liever niet te hoog zetten, maar hoe zorg je ervoor dat het binnen aangenaam aanvoelt?

Warme drank en een dekentje

De meest denkbare optie is om natuurlijk met een dekentje en een warme drank op de bank te gaan liggen. Denk hierbij aan koffie, thee, chocolademelk, enzovoort. Voor de mensen die een huisdier hebben kan het helpen om deze op schoot te nemen, als zij dit willen uiteraard. 

Oven en droger openlaten

Na het bakken van heerlijke afbakbroodjes, kun je ervoor kiezen om de oven open te laten staan. De hitte die gebruikt is bij het bakken van de broodjes, kan ook de ruimte verwarmen. Hierdoor verbruik je ook niks extra’s, omdat je de oven toch al gebruikt hebt. Dit kan je ook doen met je droger. Hier komt namelijk ook veel warmte vanaf. 

Vloerkleed

Een vloerkleed voelt lekkerder aan dan een koude houten vloer. Daarnaast zorgt het er ook voor dat de kou niet uit de vloer omhoog komt. Daarnaast ziet een vloerkleed er ook gezellig en knus uit, daardoor oogt het warmer. 

Wandeling maken

Lukt het niet om je lichaamstemperatuur omhoog te krijgen, trek dan warme kleren aan en ga een stuk wandelen. Door de inspanning en kou doet je lichaam meer zijn best om op te warmen en als je dan weer thuis op de bank zit, heb je het lekker warm vanbinnen. Als je al even buiten bent geweest, merk je het verschil tussen de temperatuur buiten en binnen. Zo kom je erachter dat het binnen eigenlijk helemaal niet zo koud is, tenminste niet zo koud als buiten. 

Auteur