Lasagne met paprika, courgette en gehakt

Kies vegagehakt voor een lekkere vegetarische variant.

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 1 courgette
  • 1 pak volkoren lasagnevellen
  • 1 pot tomatensaus, bio en zonder suiker
  • 400 gram biologisch rundergehakt
  • 1 bol mozzarella, in plakken
  • 300 gram spinazie
  • handjevol basilicum
  • peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken en de paprika in blokjes.
  • Rul het gehakt in een koekenpan en zet opzij.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan, fruit de ui en knoflook kort en voeg de paprika toe.
  • Voeg na een paar minuten de spinazie toe en verwarm tot de spinazie geslonken is.
  • Voeg hieraan de basilicum en de tomatensaus toe.
  • Vet een ovenschaal licht in met olijfolie en verdeel de lasagnevellen over de bodem.
  • Bedek met een laag courgette en wat van de tomatensaus.
  • Leg hierop weer een laag lasagnevellen en een laagje gehakt en weer tomaten-paprikasaus.
  • Herhaal tot de saus op is en bedek met mozzarella.
  • Bak ongeveer 20 minuten in de oven.

Aantal personen

4

Bereidingsduur

20 minuten + 25 minuten oventijd