6 x groenten die je niet hoeft te schillen

Gezond, snel en makkelijk!

Het snijden van een courgette
Getty Images

Dagelijks minimaal 250 groente per dag eten is het advies. Groenten zijn dan ook een belangrijk onderdeel van een gezond voedingspatroon. Lang niet iedereen lukt dat ook. Alleen al omdat ze het te veel werk vinden om groenten te schillen. Gelukkig zijn er ook veel groenten die je prima met schil kunt eten. Dit bespaart niet alleen tijd, maar levert ook extra voedingsstoffen op.

1. Komkommers

Komkommers zijn een verfrissende en knapperige groente die je niet hoeft te schillen. De schil bevat vezels en voedingsstoffen, waaronder vitamine K, vitamine C en antioxidanten. Was de komkommer grondig om eventuele pesticiden te verwijderen.

2. Paprika's

Paprika's voegen kleur en smaak toe aan gerechten en je hoeft ze niet te schillen. Er zitten veel vezels, vitamine C en andere voedingsstoffen in. Paprika’s bevatten maar 25 kilocalorieën per 100 gram. De schil is rijk aan vezels en vitamine C. Kies voor biologische paprika's om de blootstelling aan pesticiden te minimaliseren.

3. Courgette

Courgette is een veelzijdige groente die je kunt grillen, bakken of roosteren zonder te schillen. De schil bevat vezels en voedingsstoffen zoals vitamine A en C. Net als andere groenten, bevatten courgettes weinig calorieën, maar wel veel vezels en voedingsstoffen.

4. Aubergines

Aubergines bevatten - net als komkommer en courgette - veel water. Ze zijn een heerlijke toevoeging aan veel gerechten, en je hoeft de schil niet te verwijderen. De schil bevat antioxidanten en voedingsvezels.

5. Tomaten

Tomaten worden vaak gebruikt in salades en sauzen. En zijn prima met schil te eten. Ze zijn rijk aan lycopeen, een krachtige antioxidant.

6. Wortelen

Wortelen zijn knapperig en gezond en als je ze goed wast, hoef je ze niet te schillen of schrappen. De schil bevat vezels en vitamine A. En alle antioxidanten bevinden zich in of direct onder de schil. Dus ook goed voor je ogen!

Auteur