5 podcasts over het hart

Als je te maken krijgt met een hart- of vaatziekte komt er veel op je af. Al die folders en websites, die je moet lezen. Je kunt je ook tijdens een gezonde wandeling laten bijpraten met een informatieve podcast. Hier zijn vijf tips van de redactie.

Dotter-dokter

Het Tergooi, een ziekenhuis in de regio Gooi en Vechtstreek, heeft een mooie podcastserie met medisch specialisten. Het eerste deel gaat over hartziekten. Karin Arkenbout is interventiecardioloog, de dokter die de dotterbehandelingen geeft, en zij vertelt onder meer over hartziekten bij vrouwen en het belang van cholesterolverlagers.
Tergooi podcast: #1 Interventiecardioloog Karin Arkenbout

Luister deze podcast op www.tergooi.nl/podcast

Luister naar uw hart

Als u iets aan uw hart krijgt, gaat u de medische molen in. Hartfilmpje, scans, bloedonderzoek en heel veel medicijnen. In de nieuwe Plusspecial over het hart leest u alles over deze medische molen én wat u kunt doen om uw hart gezond te houden. Nu voor slechts € 9,95!

Gezonder leven

Wilskracht alleen is niet genoeg om goede voornemens vol te houden. Volgens hoogleraar Vitaliteit David van Bodegom is het slim om je omgeving zo in te richten dat je als vanzelf gezonder gaat leven. ‘Nudgen’ heet dat: jezelf duwtjes in de goede richting geven.
Gezond gesprek: David van Bodegom

Luister deze podcast op www.gezondheidsnet.nl/podcast-gezond-gesprek

Barbra Streisand

Zangeres/actrice Barbra Streisand staat al jaren op de bres voor het vrouwenhart. Er is zelfs een hartcentrum naar haar vernoemd in Los Angeles. In een podcast van het medische tijdschrift JAMA vertelt zij waarom dit onderwerp zo belangrijk voor haar is. Dit doet ze samen met de directeur van het hartcentrum Noel Bairey.
Audio Clinical Review: The Underappreciated Problem of Cardiac Disease in Women
Luister deze podcast op www.jamanetwork.com

Als er meer op je af komt dan je aan kan

Paula Mommersteeg doet aan de Universiteit van Tilburg onderzoek naar de relatie tussen stress en hartziekten. Hoe meet je iets subjectiefs als stress? Mommersteeg definieert het zo: als er meer op je af komt dan je aankan.
Focus wetenschap: Stress kan zorgen voor hartziekten
Luister deze podcast op www.nporadio1.nl/podcasts

Cardioloog op de koffie

Deze podcastserie is gemaakt voor en door coassistenten, maar het interview met cardioloog Navin Bindraban is voor iedereen interessant.
KoffieCo: #60 Navin Bindraban
Luister deze podcast op  www.koffiecopodcast.nl/

Dit artikel staat in de nieuwe themagids van Plus Magazine over het hart. Hierin leest u alles over het hebben en houden van een gezond hart. Bestel de gids hier voor slechts €9,95. Met gratis verzending!