Stelling: ruim 400 miljoen euro voor de zorg is niet genoeg

Er wordt volgend jaar 435 miljoen euro extra uitgetrokken voor de verpleeghuiszorg. In 2021 loopt dat bedrag op tot ruim 2 miljard. Vindt u dat genoeg of is er meer geld nodig?

Zonder dat ze het zelf in de gaten had, heeft de Tweede Kamer ingestemd met een miljardeninvestering in de verpleeghuiszorg. De betaalbaarheid zou daardoor nu onder druk staan. De partijen reageerden dan ook verrast op het nieuws.

Extra personeel 

Maar dat er geld nodig is, daar was iedereen het al een tijdje over eens. Bijna alle partijen hadden dit ook in hun verkiezingsprogramma staan. Dat geld komt er nu dus: 435 miljoen euro extra in 2018, en dat vier jaar lang. Een totale investering van 2,1 miljard euro. Het geld gaat vooral naar extra personeel in de verpleeghuizen.

Uw mening

Is dit in uw ogen genoeg? Of moet er nog meer budget komen voor de verpleeghuiszorg? Wij zijn benieuwd hoe u erover denkt. Breng uw stem uit en laat onderaan een reactie achter!

4 Comments

Door F Poppen (niet gecontroleerd) op do, 28-9-2017 - 15:52

Met geld los je niet alles op.
Denk dat er goed onderzoek gedaan moet worden waarom het sommige instellingen wel lukt om met het beschikbare geld GOEDE zorg te verlenen. Dat is de norm en als je hier niet aan kan voldoen bestuurder dan ga je maar vissen. Denk dat er genoeg jongeren zijn die deze klus wel kunnen klaren met een Balkenende norm salaris.

Door Co van Hemert. (niet gecontroleerd) op wo, 27-9-2017 - 11:47

De werkdruk in het verpleeghuis oftewel verzorgingshuis is te groot. Ik kwam op bezoek bij mijn schoonouders en daar zijn wij, mijn vrouw en ik bijgesprongen. Die mensen zouden anders geen of veel te laat eten gehad hebben. Dus een tekort aan personeel. Onze vrouwen. van mij en mijn collega werken in de zorg.Er mag ook wel eens wat beter met het personeel worden omgegaan. De waardering kan omgezet worden in een flinke salarisverhoging.

Door Lia (niet gecontroleerd) op di, 26-9-2017 - 23:54

Verpleeghuizen moeten goede zorg kunnen geven. Daarvoor zijn niet overal hoogopgeleide mensen nodig. Dus dure krachten. Regering wil dat ook mensen die niet hoog opgeleid zijn hun inkomen verdienen dus laat meisjes en jongens op niveau 2 ook werken in de zorg. Leg de verantwoordelijkheid bij een hogeropgeleide maar geef mensen met een roeping in de zorg ook een kans. Vergader en schrijf minder ooj dat zijn dure uren.
En houd rekening met oudere werkneemsters die moeten werken tot hun pensionering. Niet uit of voor luxe maar omdat het nodig is.

Door Mieke (niet gecontroleerd) op wo, 20-9-2017 - 12:29

Heb veel vriendinnen in de zorg rond 60jaar iedereen heeft lichamelijke klachten, allemaal gaan ze volgend jaar minder werken, en vragen zich af of we tot ons pensioen nog gaan redden of in de ziektewet komen, de zorg is heel zwaar geworden de laatste jaren, door tekort personeel zeer hoge werkdruk, bewoners worden steeds zwaarder in de zorg, wat vroeger per bewoner in 15 minuten de zorg werd gegeven is nu al 30 tot 45 minuten en met zeker niet meer personeel