Komt mijn hoofdpijn vanuit mijn nek?

Getty Images

Kun je hoofdpijn krijgen vanuit je nek? Als ik mijn hoofd draai, dan kraakt alles. Als ik lang achter de laptop zit, krijg ik links pijn in mijn nek. Mijn leeftijd is 60 jaar.

Joke

Frank Mulder, fysiotherapeut

Veel spanningshoofdpijn ontstaat vanuit spierspanningen in de nek, hals en het hoofd. Dit kan door spanningen komen, maar ook door een verkeerde lichaamshouding.

Als u achter uw laptop zit, moet u goed opletten hoe u zit. Veel mensen zitten vaak onderuitgezakt met de laptop op schoot. Ook moet u als u op het scherm van een laptop wil kijken, naar beneden kijken.

Als u langdurig in een verkeerde houding zit, moeten uw nekspieren continu aanspannen en krijgt u op den duur hoofdpijn. Dit is niet schadelijk, maar wel heel vervelend. Het beste kunt u het scherm op ooghoogte plaatsen door bijvoorbeeld de laptop op een verhoging te plaatsen. Een los toetsenbord is dan wel nodig.

Kraken in de nek kan verschillende oorzaken hebben, maar het meeste komen artrose en scheefzittende wervels voor. U kunt uw nek het beste laten onderzoeken door een fysiotherapeut of uw huisarts, want daarover kan ik moeilijk uitspraken doen als ik u niet gezien heb.

Heeft u ook een gezondheidsvraag? Klik hier en stel uw vraag aan een expert!