Aluminiumfolie: gebruik je de glimmende of de matte kant? 

Om eten af te dekken of warm te houden is aluminiumfolie ontzettend handig. Maar welke kant moet onderop? De matte kant of de glimmende kant? 

Aluminiumfolie is een onmisbaar product in de keuken, of je er nu je boterham in verpakt of de restjes avondeten mee afdekt. Maar welke kant je moet gebruiken, daar zijn de meningen over verdeeld. 

Geen verschil

Volgens RTL Nieuws vinden de meeste fabrikanten dat het niets uitmaakt welke kant je gebruikt. Beide kanten werken hetzelfde en het zou zelfs toeval zijn dat de ene kant dof is en de andere kant glimt. Maar verschillende topkoks denken daar juist anders over. Wil je jouw eten warm houden? Dan moet je de glimmende kant naar binnen en de matte kant naar buiten vouwen. 

Toch zegt ook een woordvoerder van Toppits (een aluminiumfabrikant) dat het geen verschil maakt welke kant je gebruikt. De kanten werken precies hetzelfde en dat de ene kant meer warmte vast zou houden is een fabeltje. 

Bron: RTLnieuws.nl.