Cultuurtip: Beelden in Gees

De start van de jaarlijkse zomerexpositie van Beelden in Gees werd door de coronacrisis uitgesteld, maar inmiddels kunnen bezoekers weer terecht het best bewaarde geheim van Drenthe. Een waar paradijs voor natuur- en kunstliefhebbers.

Zeven hectare

Om aan de anderhalve-meter-richtlijn van het RIVM te kunnen voldoen, is niet moeilijk in deze zeven hectare grote beeldentuin met slingerende bospaadjes, mooie doorkijkjes, vijvers en romantische boomgroepen. Verspreid door de tuinen staan kleine bankjes en schuilhutten om te genieten van de rustige omgeving.

In de tuinen kom je allerlei verrassende kunstwerken tegen van meer dan dertig kunstenaars uit Nederland, België en Duitsland. Een wandeling leidt langs sculpturen van diverse materialen: hout, brons, marmer, polyester, glas. Niet alleen de kunstwerken, ook de bijzondere planten en bomen zijn voorzien van naambordjes. Naast eiken en wilgen zijn er sequoia’s, moerascypressen, tulpenbomen, catalpa’s en de gunnera te vinden. En in de galerie op het park stellen kunstenaars schilderijen, keramiek en sieraden tentoon.

Tot en met eind september

De zomerexpositie 2020 is tot en met eind september geopend van woensdag tot en met zondag van 12 tot 17 uur, in juli en augustus van dinsdag tot en met zondag van 11 tot 17 uur. U hoeft niet te reserveren. De entree bedraagt €10 per persoon. Beelden in Gees is te vinden aan de Schaapveensweg 16 in Gees (gemeente Coevorden) in Zuidoost-Drenthe. Meer informatie via beeldingees.nl.

En kun je er geen genoeg van krijgen, dan heeft Drenthe nog twee prachtige beeldentuinen in petto: Wildevuur in Hooghalen en Zwakanaga in Exloo.

Een voorproefje