Deze 5 speelfilms kijk je nu op dvd

Voorlopig zit een bioscoopbezoek er nog niet in. Maar niets let ons om de bioscoop in huis te halen. Deze mooie speelfilms van het afgelopen jaar verschijnen nu op dvd.

1. Summerland

Ten tijde van WOII zwoegt de jonge ambitieuze schrijfster Alice (Gemma Arterton) op haar proefschrift in het Britse Summerland. Wanneer ze de zorg krijgt over een geëvacueerde jongen uit Londen, kan ze de afleiding niet gebruiken en wil van de verplichting af. De naïviteit en onschuld van de jongen confronteert haar echter met haar verleden.

Op dvd verkrijgbaar voor €13,99.

2. Mr. Jones

De Welse journalist Gareth Jones (James Norton) doet in de jaren dertig onderzoek naar de Holodomor, een hongersnood veroorzaakt door de regering. Hij moet meermaals vermijden dat alles in de doofpot wordt gestopt. Jones besluit naar Moskou af te reizen in een poging een interview met Stalin te krijgen.

Op dvd verkrijgbaar voor €10,99.

3. Corpus Christi

Gebaseerd op ware gebeurtenissen: de 20-jarige jeugddelinquent Daniel droomt ervan om priester te worden. Vanwege zijn strafblad maakt hij geen schijn van kans, maar als een predikant in een nabijgelegen dorp naar het ziekenhuis moet, neemt hij zijn kans waar. Ontmaskering ligt echter op de loer.

Op dvd verkrijgbaar voor €12,99.

4. Été 85

Aan de Normandische kust in de jaren 80 is de zomervakantie net van start gegaan. De 16-jarige Alexis wordt van de verdrinkingsdood gered door de twee jaar oudere en charismatische David. Een vriendschap bloeit op en de jongens hebben samen de tijd van hun leven. Zal hun vriendschap de zomer overleven? Film van François Ozon.

Op dvd verkrijgbaar vanaf 13 januari voor €13,99.

Hope Gap

Grace (Annette Bening) en Edward (Bill Nighy) wonen in een klein dorp bij de klif van Hope Gap en zijn bijna dertig jaar getrouwd. Wanneer hun zoon Jamie een weekend bij hen op bezoek gaat, bekent Edward hem dat hij van plan is de volgende dag zijn vrouw te verlaten. In het gezin verwerkt ieder dit nieuws op een andere manier.

Op dvd verkrijgbaar vanaf 15 januari voor €11,99.

Alle films zijn ook te streamen via Pathé Thuis voor €4,99.