Tien spannende boeken voor de zomer

Spannende tijden zijn het. En daar horen spannende boeken bij. Deze thrillers zijn net vers of staan de komende weken op het programma. Houd de boekwinkel in de gaten!

1. Waar is Grace

Meg en haar dochter Grace zijn zeer geliefd in het stadje Ashford. Dus wanneer Meg vermoord gevonden wordt en Grace vermist is, is iedereen in shock. Niet in de minste plaats omdat Grace al jaren ziek is en misschien nog maar een paar dagen te leven heeft. Een onvervalste whodunit van de Engelse schrijfster Emily Elgar. Uitg. De Fontein, €17,50. Verschijnt 3 juni.

2. Zie mij

Toen Angela 16 jaar oud was, verdween ze van de een op de andere dag spoorloos. Veertien jaar later worden haar stoffelijke resten gevonden in de bossen bij Geo’s ouderlijk huis, haar beste vriendin. Rechercheur Kaiser lijkt de zaak eindelijk te kunnen oplossen, maar dan duiken er opeens nieuwe lichamen op. Jennifer Hillier won in 2019 met Zie mij de prijs voor Beste Thriller van het Jaar in Amerika. Uitg. A.W. Bruna, €20,99. Verschijnt 16 juni.

3. Regels van het spel

Wanneer in Miami het zwaar toegetakelde lijk van een vermiste vrouw wordt gevonden, komt procureur C.J. Townsend in haar onderzoek een geheim genootschap op het spoor. En dan verandert haar eigen leven ook in een nachtmerrie. De Amerikaans schrijfster Jilliane Hoffman werkte als officier van justitie in Miami aan zware misdrijven. Niet voor lezers met een zwakke maag. Uitg. De Fontein, €20. Verschijnt 26 mei.

4. In de donkere nacht

Voor het onderzoek naar de moord op een filmster moet detective Gemma Woodstock doordringen achter de façade van de wereld van glamour. Wie van de vrienden en familieleden van het slachtoffer is te vertrouwen en wie heeft belang bij zijn dood? Sarah Bailey behoort tot de grote Australische thrillerauteurs. Uitg. Marmer, €19,99. Is reeds verschenen.

5. De honger

De politie vindt zeventien verborgen camera’s in het huis van Liam Sandberg. Rechercheur Isabella Neri staat voor een raadsel. Wie heeft de camera’s geplaatst? En waarom wil iemand de familie Sandberg elke minuut van elke dag filmen? Film- en televisieproducent Kasper van Beek debuteerde in 2018 thriller Vogelvrij, dat op de shortlist van de Gouden Strop stond. Uitg. Cargo, €19,99. Is reeds verschenen.

6. De storm

Het vervolg op de bestseller Het eiland van de Amerikaanse succesauteur John Grisham. Tijdens een orkaan in Florida komt een vriend van hoofdpersoon Bruce Cable om het leven. Maar niet door de storm. Uitg. AW Bruna, €20,99. Verschijnt 23 juni

7. Het zwarte dossier

Bij een advocatenkantoor op de Zuidas krijgt alleenstaande moeder Riemke de kans haar carrière nieuw leven in te blazen, mits ze een duistere zaak tot een goed einde kan brengen. Schrijver Max van Olden is advocaat van beroep. Uitg. Ambo Anthos, €21,99. Verschijnt 12 juni

8. De dood in haar handen

Tijdens een boswandeling stuit Vesta Gul op een handgeschreven briefje met de aangekondigde dood van een vrouw. Dat briefje wordt een grote obsessie. Van de Amerikaanse schrijfster Ottessa Moshfegh. Uitg. De Bezige Bij, €21,99. Verschijnt 23 juni.

9. Het veilige huis

De Britse schrijfster Anna Downes debuteert met een bloedstollend boek over Emily die als nanny verhuist naar Frankrijk. Gebaseerd op de ervaringen die ze opdeed tijdens een vakantiebaan als housesitter aan de Franse kust. Uitg. de Fontein, €20. Verschijnt 23 juni.

10. Nooit heb ik ooit

Het begint als een spel op een avond bij de leesclub. Nooit heb ik ooit... iets heel ergs gedaan. Maar Amy heeft wél iets heel ergs gedaan. En Roux, de charmante nieuwkomer in de wijk waar Amy woont, weet precies wat dat is. Van de Amerikaanse schrijfster Joshilyn Jackson. Uitg. Nw A’dam, €21,99. Verschijnt 26 mei.