Fietsroute In de voetsporen van Hollandse zeehelden

Onder de rook van Rotterdam ligt Brielle. Deze stad, die ook wel bekendstaat als Den Briel, is vooral bekend geworden door de Inname van Den Briel door de Watergeuzen in 1572. Brielle is het beginpunt van deze fietsroute.

Hellevoetsluis

Fietsend langs de duinen kom je uiteindelijk aan in Hellevoetsluis. Deze stad is bekend als voormalige marinehaven waar de door Piet Hein veroverde zilvervloot aan wal werd gebracht. Monumenten zoals de kustbatterij Fort Haerlem, het Tromphuys, het Ruyterhuys en de barakken en bunkers rondom de vesting herinneren nog aan de voormalige functie van Hellevoetsluis. Verdere bezienswaardigheden hier zijn de vuurtoren, het Droogdok Jan Blanken - het oudste nog bestaande droogdok van Nederland - en de Sint-Antonius van Paduakerk. Na Hellevoetsluis gaat de fietsroute door de Hollandse weilanden weer terug naar Brielle.

Vandaag bestellen = morgen fietsen

E-bike Inruil 6-Daagse bij Stella! Genieten van een fietsrit in de zalige nazomerzon? Geen probleem, want met meer dan 5000 e-bikes op voorraad kunnen wij direct leveren. En als klap op de vuurpijl profiteert u ook nog van minimaal €700,- inruilkorting!

Benieuwd welke andere bezienswaardigheden er op deze fietsroute liggen? Bekijk de volledige route hier >>

Bron(nen):