Fietsroute: Kasteel De Haar

46 km

Een afwisselende route door het buitengebied van Utrecht, langs de vecht en de Vinkeveense Plassen. Onderweg passeert u Kasteel De Haar, een prachtig voorbeeld van een kasteel zoals iedereen het zich voorstelt.

De Vinkeveense Plassen is een prachtig natuurgebied dat ontstaan is uit de winning van turf. De huidige langwerpige akkers zijn legakkers, deze werden gebruikt om het nog natte turf te drogen. Tijdens het fietsen kunt u ook even uitrusten en kijken naar de vele boten die hier varen op een mooie dag.

Ook komt u langs Kasteel de Haar, het grootste kasteel van Nederland. Vanaf 1892 werd dit kasteel herbouwd op de ruïne van een oud kasteel. Dit kasteel werd vermoedelijk in de 12e eeuw gebouwd. Het kasteel heeft een rijke historie en is gewoonweg prachtig om te zien. Naast het mooie interieur, het indrukwekkende gebouw en de slotgracht, is het ook omringd door een prachtig park en de tuinen. Kortom: hier moet je een keer geweest zijn.

Auto parkeren?

De route begint bij TOP Oortjespad in Kamerik, oortjespad 1. Vanaf hier fietst u naar knooppunt 63, richting het dorpje Teckop.

Bekijk hier de hele route.

Knooppunten

63 - 08 - 09 - 10 - 11 - 14 - 05 - 84 - 02 - 31 - 30 - 17 - 38 - 59 - 37 - 36 - 62 - 06 - 63