Test: de beste fietsdrager

Op een mooie dag maken veel mensen graag een tochtje met de fiets. Wie ook buiten de eigen omgeving wil fietsen, kan de fiets op een fietsdrager zetten en het eerste stuk met de auto afleggen. De beste fietsdrager is de Thule EasyFold.

Dit blijkt uit een test van de Consumentenbond. De Thule EasyFold 932 (€490) is goed opvouwbaar en na gebruik makkelijk op te bergen. De klemkracht is instelbaar en de drager heeft sloten om fietsen en drager te beschermen. De drager is geschikt voor e-bikes en er kunnen maximaal 2 fietsen op de drager. Een minpuntje is dat er redelijk veel kracht nodig is om de drager op de trekhaak vast te klemmen. De stekker van de drager is 7-pins. De eerder geteste Thule EasyFold 931 (€545) is identiek, maar heeft een 13-pinsaansluiting. Deze drager is nog steeds verkrijgbaar.

E-bikes

Vanwege de populariteit van de e-bike heeft de Consumentenbond alleen robuuste dragers getest die geschikt zijn voor e-bikes en die kantelbaar zijn. Dat laatste is handig als je na montage nog in de achterbak moet zijn. De meeste dragers zijn er in een kantelbare en niet-kantelbare uitvoering, waarbij de laatste enkele tientjes goedkoper is. Het monteren van de fietsen en het kantelen van de drager kun je – vanwege het gewicht – het beste met z’n tweeën doen.

Bron: www.consumentenbond.nl
 

4 Comments

Door Kaat (niet gecontroleerd) op wo, 1-6-2016 - 06:33

Ok heb een fantastische Cykell. Als vrouw zonde moeite uit de garage rollen en alleen op de trekhaak zetten! Waarom deze niet gekozen IS begrijp ik niet!

Door ReneAP (niet gecontroleerd) op wo, 18-5-2016 - 07:18

De meeste kleinere auto's hebben een kogeldruk van 50 kilo dus is een fietsendrager plus 2 electrische fieten veel te veel. Niet alleen gevaarlijk maar ook nog eens strafbaar.

Door Germ (niet gecontroleerd) op di, 17-5-2016 - 22:07

Heb sinds kort de MovaNext Lux Plus, is uitgevoerd met zowel een 7 als 13 polige stekker. Kantelbaar en zeer makkelijk te dé en monteren. Voor 450 Euro!
Super ding!

Door oke (niet gecontroleerd) op di, 10-5-2016 - 17:00

Ik vraag me af waar een Uebler x21s hier tekort schiet.