Lekker smullen met vlees

Lekker smullen met vlees
Spareribs, biefstuk, worstjes, hamburgers... Al sinds het begin van de mensheid eten we vlees, en door heel veel mensen wordt het nog altijd beschouwd als de hoofdmaaltijd. Vlees bevat veel goede eiwitten, het is lekker en je kunt er eindeloos mee varieren. In deze special lees je er alles over.
-
Waarom is vlees van een kip licht, en van een koe rood?
Een lekker rood biefstukje, een malse roze varkenshaas, een lichtroze kipfilet. In de vitrine van de slager zie je veel verschillende tinten vlees uitgestald. Wat bepaalt eigenlijk de kleur van een...
-
Zo maakt u een écht goede gehaktbal
Een lekkere gehaktbal maken is nog een hele kunst. Laura de Grave, auteur van 'Nederland Kookboek', ging voor het AD op zoek naar de beste gehaktballen van Nederland.
-
De waarheid: wat zit er in een frikandel?
Heeft u ze al voorbij zien komen? Frikandellen verwerkt in vlaaien, frikandelsalade op brood, frikandellen op pannenkoeken, de frikandel-burger. De frikandel is hot, met name in Brabant. Maar wat zit...
-
Kogelbiefstuk met aardappel-spinazietaartje en Madeirasaus
Met vlees kunt u eindeloos variëren. Heerlijk, een luxe kogelbiefstuk met een lekker aardappeltaartje erbij. U vindt hier het complete recept.
-
Test: de beste vleesthermometer
Hoewel de zomer tegenvalt, is het af en toe toch warm genoeg om buiten in de tuin te barbecueën. Wie zeker wil weten dat het vlees aan de binnenkant goed gaar is, gaat niet op zijn gevoel af, maar...
-
Nederlander onverminderd fan van vlees op de barbecue
Ondanks verschillende pogingen van de overheid om het gedrag van burgers te sturen, lijken nog maar weinig Nederlanders warm te lopen voor een vleesloze barbecue. Dat blijkt uit onderzoek van het...
-
Vlees wint aan populariteit in Nederland
Voor het tweede rij op jaar stijgt de vleesconsumptie in Nederland, met maar liefst een halve kilo per hoofd van de bevolking. Dat blijkt uit nieuwe cijfers.
-
Nederland wijst vleestaks resoluut af
Slechts een derde van de mensen die graag zien dat er minder vlees wordt gegeten, denkt dat een vleestaks een goed idee is om vlees eten te ontmoedigen. Dat komt neer op 20% van alle Nederlanders.