Angusburger met rode-peperchutney en aardappelsalade

De allerlekkerste hamburger maak je zelf. Er zijn maar weinig dingen zó lekker als een echt goede hamburger! Hierbij het recept voor een speciale Angusburger.
Spareribs, biefstuk, worstjes, hamburgers... Al sinds het begin van de mensheid eten we vlees, en door heel veel mensen wordt het nog altijd beschouwd als de hoofdmaaltijd. Vlees bevat veel goede eiwitten, het is lekker en je kunt er eindeloos mee varieren. In deze special lees je er alles over.
De allerlekkerste hamburger maak je zelf. Er zijn maar weinig dingen zó lekker als een echt goede hamburger! Hierbij het recept voor een speciale Angusburger.
Voor het tweede rij op jaar stijgt de vleesconsumptie in Nederland, met maar liefst een halve kilo per hoofd van de bevolking. Dat blijkt uit nieuwe cijfers.
Niets is met dit warme weer lekkerder dan een hete bal rundvlees, goed op smaak gebracht. Dit gehaktbal-recept wordt bereid met bier, voor de liefhebber!
Een lekker rood biefstukje, een malse roze varkenshaas, een lichtroze kipfilet. In de vitrine van de slager zie je veel verschillende tinten vlees uitgestald. Wat bepaalt eigenlijk de kleur van een stuk vlees?
Heeft u ze al voorbij zien komen? Frikandellen verwerkt in vlaaien, frikandelsalade op brood, frikandellen op pannenkoeken, de frikandel-burger. De frikandel is hot, met name in Brabant. Maar wat zit er nou eigenlijk precies voor vlees in die langwerpige snack?
Een lekkere gehaktbal maken is nog een hele kunst. Laura de Grave, auteur van 'Nederland Kookboek', ging voor het AD op zoek naar de beste gehaktballen van Nederland.
Ondanks verschillende pogingen van de overheid om het gedrag van burgers te sturen, lijken nog maar weinig Nederlanders warm te lopen voor een vleesloze barbecue. Dat blijkt uit onderzoek van het Voedingscentrum.