Fiscus gaat eindelijk betalen

150 miljoen aan teveel betaalde premie ziektekosten hebben we met elkaar nog te goed van de fiscus. Na maanden van vertraging door falende automatisering gaat de fiscus nu eindelijk betalen.

800.000 Nederlanders hebben in 2006 teveel inkomensafhankelijke premie betaald, zij hebben persoonlijk een inkomen dat meer is dan 30.015 euro per jaar bruto. Is er sprake van meerdere werkgevers of bronnen van inkomen, bijvoorbeeld AOW, pensioen en lijfrente dan betaal je zomaar teveel omdat de verschillende bronnen van elkaar het bestaan niet weten. Een aantal mensen heeft in 2006 al een voorschot op het teveel betaalde gekregen op aandringen van de Tweede Kamer. De toenmalige staatssecretaris Wijn heeft met tegenzin de Tweede Kamer haar zin gegeven omdat de belastingdienst al overbelast was. Dat had hij goed gezien want daarna stapelde de dienst fout op fout.

Maar nu zijn blijkbaar de gegevens allemaal wel beschikbaar en gaat de fiscus de teveel betaalde premie teruggeven, met een jaar rente. Volgens een woordvoerder is de fiscus al begonnen met terugbetalen.