Flossen, tandenstoken of ragen?

Interdentaal reinigen

Getty Images

Waarschijnlijk poetst u dagelijks twee keer uw tanden. Helaas reinigt een elektrische tandenborstel of een handtandenborstel niet tussen uw tanden en kiezen, omdat de haartjes van de tandenborstel daar niet goed kunnen komen. Hierdoor kan er tussen de kiezen tandplak ontstaan. Wilt u dit voorkomen? Lees hier alles over floss, ragers en stokers.

Wanneer tandplak niet regelmatig wordt verwijderd, kunnen gaatjes en tandvleesontsteking ontstaan. Dagelijks één keer tussen de tanden reinigen is daarom aan te raden.[ITEMADVERTORIAL]

Tandzijde en floss
Een manier om tussen je tanden te reinigen is flossen met tandzijde of flossdraad. Deze methode is handig voor mensen die weinig ruimten tussen tanden en kiezen hebben.

Waterflosser
Een alternatief voor het traditionele flossen is de waterflosser. Uit onderzoek blijkt dat deze een groot gedeelte van de plak van de tanden verwijdert.

Tandenstokers
Voor degene die meer ruimte tussen de tanden en kiezen heeft, is de tandenstoker een betere keus. Er zijn verschillende formaten verkrijgbaar. Hoe groter de ruimte tussen je tanden, hoe dikker de tandenstoker moet zijn.

Ragers
Ragertjes zijn kleine borsteltjes en het gebruik lijkt op dat van tandenstokers. Ook deze zijn in verschillende diktes te krijgen.

Overleg met uw tandarts of mondhygiënst wat het beste voor uw werkt en welke methode het meest geschikt is om uw gebit te reinigen.

Bronnen:
www.tandartsplein.nl
www.tandvlees.nl/

Auteur 
  • Ilona Meernik