Wat is de beste kipfilet voor op brood?

Het is mager, bevat veel eiwitten en het is ook nog eens lekker: kipfilet. Dit geldt niet alleen voor een stukje gebraden kipfilet bij de warme maaltijd, maar ook voor kipfilet op brood. Geen wonder dat veel mensen graag een plakje kipfilet als beleg nemen De beste is…
Albert Heijn Scharrel kipfilet. Dat blijkt uit een test gepubliceerd in de laatste Consumentengids. Albert Heijn Scharrel kipfilet (2,875 euro per ons) is een van de lekkerste uit de test. 'Veel smaak, sappig en supermals', aldus een van de proevers. 'Je proeft echt kip, smaakvol', aldus een andere proever. Bovendien bevat deze kipfilet weinig verzadigd vet. Ook voor zout geven de testers de AH-kipfilet een voldoende, wat betekent dat deze vleeswaar niet ongezond veel zout bevat. Voor dierenwelzijn krijgt deze kipfilet het testoordeel 7,0. Bijna alle andere geteste filets krijgen hetzelfde testoordeel. Alleen de drie biologische kipfilets (van Albert Heijn, Jumbo en Plus) krijgen op dit onderdeel een 9,0. Gek genoeg bevatten die drie teveel zout, waardoor ze een onvoldoende krijgen op dit onderdeel.
Tijdens de test hebben 66 liefhebbers van kipfilet blind achttien verschillende kipfilets geproefd. Daarnaast zijn de hoeveelheid zout en verzadigd vet bepaald om te zien hoe gezond een product is.
Kippenvlees
Anders dan het woord 'filet' doet vermoeden, is kipfilet in de supermarkt niet gemaakt van honderd procent borstfilet. Kipfilet uit de supermarkt is vaak afkomstig van verschillende delen van de kip. De onderzoekers hebben het de fabrikanten gevraagd en het antwoord luidt dat er ook kippenvellen, potenvlees, snijresten en kipcollageen worden gebruikt voor kipfilet. Voor de duidelijkheid: dat is allemaal prima eetbaar.
- Consumentenbond