4 keer beleven op Tenerife

Wat valt er te beleven?

Getty Images

Zon, zee, strand… Heerlijk om te ontspannen tijdens uw vakantie. Maar er zijn altijd dagen dat u wat anders wilt doen. Gewoon even eropuit, wat meer avontuur; een activiteit ondernemen die u bijblijft en die uw vakantie net die extra glans geeft. We zetten vier bijzondere en leuke belevenissen op Tenerife voor u op een rij.

Walvissen en dolfijnen spotten met catamaran

Ben je een watersportliefhebber? Ook dan kom je op Tenerife aan je trekken. Vanuit verschillende havenstadjes aan de zuidkust van het eiland worden mooie catamarantochten georganiseerd. Op de Freebird One, Europa’s grootste catamaran, vaar je langs de indrukwekkende kustlijn van Tenerife naar het vroegere piratendorp Masca.

Onderweg komen de walvissen en dolfijnen zo dicht bij de boot dat je ze bijna kunt aanraken. Voor wie de zeedieren ook nog ónder water wil kunnen bekijken, is een tocht op de Royal Delfin of de Tropical Delfin een aanrader: moderne catamarans met glazen bodem die een prachtig zicht bieden op het intrigerende zeeleven.

Op safari met met een buggy of quad

Getty Images
Wie geen zin heeft om de binnenlanden te voet te verkennen, kan ook met een buggy of quad de binnenlanden in. Uitdagend, leuk om te doen en je ziet – onder begeleiding van gidsen – in korte tijd veel van het eiland. Een van de mooiste buggysafari’s voert van badplaats Playa de las Américas de bergen in naar Parque Nacional del Teide. Onderweg rijd je via een steile kronkelweg door Masca; het uitzicht tijdens de route omhoog is onvergetelijk.

[ITEMADVERTORIAL]

Op de terugweg stop je voor een typisch Canarische lunch in Vilaflor, het hoogstgelegen dorp van de archipel. Nóg spannender is een vijf uur durende quadsafari naar de krater van de Pico del Teide. Voor wie daar al (te voet) is geweest zijn er genoeg leuke alternatieven, zoals een panoramische quadtour met snorkelstop bij ‘El Puertito’ in La Caleta, dat bekendstaat om zijn waterschildpadden.

Waterpret in het grootste aquapark van Europa

Getty Images
Siam Park is het grootste waterpark van Europa, met de meest spectaculaire attracties die je maar kunt bedenken. Zoals de Tower of Power, een 28 meter hoge glijbaan waarin je een vrije val naar beneden maakt, en de Dragon, een ‘tornado’ waar je vanuit een tunnel met lichtshow wordt afgeschoten in een 20 meter brede trechter.

Je kunt er surfen over reusachtige golven, raften in de kolkende Vulcano en op een band de Mai Thai River af dobberen. Spring en duik in de 3 m hoge golfen van het Wave Palace. Hierna kun je heerlijk ontspannen op het witte zandstrand van Siam Beach terwijl de kinderen zich vermaken in het waterfort The Lost City. Kortom, een onvergetelijk dagje waterpret voor het hele gezin.

Tenerife in vogelvlucht: per helikopter

Trakteer jezelf op een bijzondere belevenis en ontdek het grootste Canarische Eiland vanuit een heel ander perspectief. Een van de mooiste vluchten gaat langs Los Gigantes, de kliffen die 600 meter boven de Atlantische Oceaan uit torenen. In de diepte zie je dolfijnen door de golven klieven. Maar eigenlijk zijn alle helikoptervluchten adembenemend. Vlieg als een vogel langs de grillige kustlijn, over kleine vissersdorpjes, kleurrijke lavarivieren, groene valleien en gapende ravijnen – een ervaring die je nooit meer vergeet.

Auteur 
  • Redactie