4 redenen waarom het beter is rechtstreeks bij een hotel te boeken

Vakantie boeken
Getty Images

Hoewel grote boekingswebsites er verleidelijk uit kunnen zien, is het altijd beter om je hotelkamer rechtstreeks bij het hotel te boeken. Dit zijn 4 redenen waarom.

1. De prijs is lager

Een boekingsplatform is een tussenpartij, en dat betekent dat hotels commissie af moeten dragen als er via zo’n platform een kamer bij ze wordt geboekt. Dat verschil is direct te merken als je dezelfde kamer rechtstreeks bij het hotel boekt. De commissie valt weg, het hotel ontvangt dezelfde prijs voor de kamer en de gast is goedkoper uit. Soms betaal je niet minder, maar krijg je een gratis extraatje zoals ontbijt of een luxere kamer.

2. Betere communicatie

Boek je direct bij een hotel, dan voorkom je mogelijke ruis door een tussenpartij. Je krijgt meteen een bevestiging van het hotel zelf en dat maakt de kans op fouten in je reservering een stuk kleiner.

3. Hotels zijn flexibeler

Omdat ook de meeste hotels niet blij worden van tussenpartijen zoals boekingssites, waarderen ze gasten die hun kamer direct hebben geboekt. Dat zorgt ook voor meer flexibiliteit. Dus wil je wat wijzigen? Of heb je een speciaal verzoek? Of vraag je zelfs om een upgrade? De kans is veel groter op succes als je direct bij het hotel boekt.

4. Er is meer keuze

Op boekingssites worden lang niet alle hotelkamers getoond, dit is vooral om overboeking te voorkomen. Daarom is de keuze vaak een stuk uitgebreider bij het hotel zelf.

Zijn boekingssites dan nergens goed voor? Natuurlijk niet. Om te beginnen is het ontzettend handig om voor een bestemming een uitgebreid overzicht van opties te hebben. Maar vergelijk altijd de prijzen bij het hotel zelf voordat je zomaar boekt.

Auteur