Cinque Terre: de vijf kleurrijkste dorpjes van Italië

Kleurrijk en pittoresk, dat is Cinque Terre, gelegen aan de Italiaans kust. Hier vindt u vijf lieflijke dorpjes met een schilderachtige uitstraling. Een bezoekje waard?

In de inhammen van de hoge rotsen vindt u Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Samen worden deze dorpjes Cinque Terre genoemd. De dorpjes zijn gelegen in de regio Ligurië, in het noordwesten van Italië. Sinds 1997 is Cinque Terre door UNESCO bestempeld als Werelderfgoed door haar schilderachtige landschap. 

Door de kleurrijke huizen bent u helaas niet de enige die de dorpjes ontdekt. Door Instagram is het gebied bekend geworden onder het grote publiek. Sindsdien komen hier vele toeristen om dé foto te maken van het kleurrijke landschap. 

De beste en leukste manier om alle dorpjes te ontdekken is via de Cinque Terre Trail. Dit is een wandelpad die door alle plaatsjes loopt. Door de hoge rotsen is de route van 11 kilometer erg uitdagend. Het is mogelijk om alle dorpjes te bezoeken in één dag, maar het is natuurlijk ook leuk om onderweg te overnachten. Bent u geen wandelaar? Kies dan voor de Cinque Terre Card: hiermee reist u met de trein van dorpje tot dorpje. Reizen met de auto is in het gebied niet mogelijk.  

Welke dorpje is het mooiste?

Of zijn ze allemaal het bezoeken waard? Bekijk hieronder hoe de dorpjes eruit zien en bepaal zelf welke op uw lijstje komen te staan. 

Monterosso 

Monterosso al Mare is het meest noordelijk gelegen dorp. Een leuk plaatsje, maar schijnt het minst sprookjesachtig van allemaal te zijn. Wel heeft Monterosso twee stranden met heerlijk helder water. Liefhebbers van verkoeling en een terras met uitzicht zitten hier goed. 

Vernazza

 Vernazza is prachtig om te zien, met opvallende kleurrijke huizen en een autenthieke visserscultuur, en wordt daarom ook wel de mooiste van alle vijf genoemd. Het dorp heeft een klein strandje die tevens dienst als haven. 

Corniglia

Om bij Corniglia te komen moet u even klimmen. Het dorpje ligt namelijk hoog op een klif. Maar eenmaal boven wrodt u beloond met een geweldig uitzicht over de zee, terrassen en wijngaarden. 

Manarola

Manarola is klein en vermoedelijk het oudste dorp van alle vijf. Om haar heen liggen wijngaarden, dit maakt het dorp de perfecte plek om op uw gemak een wijntje te drinken en te genieten van het uitzicht. 

Riomaggiore

Riomaggiore is het meest zuidelijk gelegen dorp van Cinque Terre. Hier vindt u ook weer een kleine haven. Met verschillende trapjes kunt u omhoog voor een mooi uitzicht. 

-    De beste tijd om Cinque Terre te bezoeken is buiten het hoogseizoen. Zo heeft u minder last van de drukte en is het niet te heet om een wandeling te maken. 
-    De beste manier om er te komen is met het vliegtuig naar Genua of Pisa en vanaf daar doorreizen met de trein of een huurauto. 
-    De beste accommodatie vindt u iets buiten het gebied van de vijf dorpjes. In Cinque Terre overnachten is erg prijzig. 

Bron(nen):