De nieuwe ANVR-website helpt jou nu ook

Op vakantie
Getty Images

De ANVR is de Algemeen Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen. Het is een brancheorganisatie die de belangen behartigd van reisorganisaties. Op 15 november hebben zij een website gelanceerd die bedoeld is om jou informatie te geven over je aankomende reis. Dit kan gaan over annuleringen, geluidsoverlast, klachtenbehandeling, enzovoort.

 Je kunt deze website bezoeken om te zien welke reisbedrijven zijn aangesloten bij de ANVR. De aangesloten bedrijven behoren dan tot de erkende ANVR-reisbedrijven. Deze bedrijven zijn door de ANVR als betrouwbaar geacht, doordat zij voldoen aan de voorwaarden. Bedrijven moeten bijvoorbeeld hulp bieden bij moeilijkheden, op tijd een reisbescheiden aanleveren, klachten verwerken en garantie van terugbetaling bij faillissement geven. Dit kan jou helpen bij het kiezen van een reisbedrijf. Een groot deel van de website zal alsnog alleen toegankelijk zijn voor de leden, waarvoor ingelogd moet worden. Het nieuwe deel voor de consument zou meer duidelijkheid moeten geven over reisbedrijven en vragen die de reiziger heeft. 

Op de website kan je zoeken naar erkende bedrijven. Daarnaast is het mogelijk om opzoek te gaan naar antwoorden op vragen over bijvoorbeeld annuleringen, geluidsoverlast tijdens het verblijf of wat je kunt doen als je klachten over een reis. Per bestemming wordt er reisadvies gegeven. Zo kom je er snel en gemakkelijk achter wat belangrijk is om te weten over het land van bestemming. Op de website staan de voorwaarden van 527 luchtvaart-, bus-, spoorweg- en bootmaatschappijen. Je kunt op deze manier zien wat bijvoorbeeld de bagagevoorwaarden van je vervoerder zijn. Ze bieden reistips aan die ervoor zorgen dat iedereen zorgeloos op reis kan.

Auteur