Deze zeven steden waren het meest gastvrij dit jaar

Het online reisbureau Travelbird deed onderzoek naar gastvrijheid van vijfhonderd steden over de hele wereld. Hierbij werd gekeken naar meerdere factoren, zoals aankomst in de stad (vliegtuig, trein etc.), geluk van de inwoners, bereidheid om onderdak te bieden aan toeristen en beheersing van de Engelse taal. Een stad uit ons eigen land blijkt het bijzonder goed te doen…

7. Tokyo 

Deze stad scoort hoog op bijna alle punten en staat hiermee op de welverdiende zevende plek. Jammer genoeg scoort de stad minder goed op de Engelse taalbeheersing; 3,9. Neem dus uw woordenboekje mee als u Tokyo bezoekt. 

6. Lissabon 

De stad scoort een 8 op veiligheid. Twijfelt u nog tussen een stedentrip naar Barcelona of Lissabon? Kies dan voor de Portugese stad, hier is het nog niet zo toeristisch als in de beroemde Spaanse stad.  

5. Rotterdam

En daar is Nederland in het rijtje! Onze Zuid-Hollandse stad wordt beoordeeld met een 8,9 voor toerisme. Rotterdam scoort hoog vanwege het ontbreken van massatoerisme. Amsterdam scoort op dat punt bijvoorbeeld veel lager: met een 2,2 staat de stad op de 53e plaats. 

4. San Francisco

Dat deze stad goed scoort op het beheersen van de Engelse taal is natuurlijk geen verrassing. Voor geluk krijgt San Francisco een 8,4! De vriendelijke mensen uit de stad willen vast wel een foto van u maken met de Golden Gate Bridge en haar prachtige uitzicht. 

3. Helsinki 

U hoeft zich geen zorgen te maken over onvriendelijke bewoners, want de hoofdstad van Finland scoort in het speciaal hoog op geluk. Ook is het hier veilig: de stad scoort een 9 op veiligheid. 

2. Stockholm 

Op nummer twee staat de hoofdstad van Zweden. De inwoners scoren erg hoog op beheersing van de Engelse taal, dus u hoeft zich geen zorgen te maken om taalbarrières. Deskundigen zijn erg positief over de stad en geven als rapportcijfer een 9,1. 

1. Singapore 

Singapore is de meest gastvrije stad ter wereld! Met hoge scores op alle factoren is de eerste plek ook niet zo gek. Zo scoort de stad een 10 op binnenkomst: het vliegveld van Singapore is al meerdere keren uitgeroepen tot beste van de wereld. Hier vind u bijvoorbeeld een vlindertuin, bioscoop en talloze eetgelegenheden. Ook op het gebied van veiligheid en gastvrijheid zit u hier goed: Singapore scoort ook hierop erg hoog. 

Bron(nen):