Dit zijn de 5 mooiste stranden aan het Gardameer

Een ijsje halen op de boulevard, afkoeling zoeken in het water en de hele dag bijbruinen in de Italiaanse zon. Het Gardameer is een pareltje voor liefhebbers van zorgeloze strandvakanties.

5. Lazise 

In het zuidoosten aan het Gardameer vind je het pittoreske stadje Lazise. De middeleeuwse uitstraling en het intieme sfeertje trekt jaarlijks veel toeristen. Omdat Lazise vroeger een belangrijke handelsplaats was, zie je veel overblijfselen uit de middeleeuwen, waaronder de kerk San Niccolò, de oude haven en de ommuring.   

Het historisch centrum van Lazise is grotendeels autovrij, wat voor een rustige en intieme setting zorgt. Ook de kust is heerlijk voor wandelliefhebbers. De bestrating is aangelegd in golfpatronen, die een prachtige combinatie vormen met de kleurrijke, typisch Italiaanse panden. Een dagje op het strand van Lazise een garantie voor plezier en mooie plaatjes.

4. Giamaica (Sirmione)

Op het noordelijke puntje van schiereiland Sirmione ligt een stukje strand dat je zomaar voorbij kunt lopen als je er niet vanaf weet. Net voor de ingang van de nabijgelegen ruïnes begint een pad naar beneden, naar het water. De steile afdaling is een kleine uitdaging, maar zeker de moeite waard. 

Het is geen comfortabel ligstrand, maar wel een plekje met prachtig uitzicht en – niet onbelangrijk – zeer goed bier bij de bar. Giamaica is een echte aanrader in het laagseizoen. Dan waan je je even weg van de massa. Weg van de dagelijkse drukte. 

3. Peschiera

Voor de liefhebbers van verzorgde en bescheiden plaatjes is Peschiera een tip. Je vindt Peschiera aan de zuidoostzijde van het Gardameer, tussen Lazise en Sirmione, waar de Minciorivier ontsprint. Het historisch minicentrum is daarom omringd met water en bruggetjes, die wandeltochtjes heel verrassend en afwisselend maken. 

In Peschiera ligt overigens het grootste pretpark van Italië, Gardaland, een aaneenschakeling van 34 verschillende attracties, vier themadorpen, diverse shows, restaurants, snackbars en winkels. Het biedt ook nog eens een kinderopvang, cameraverhuur en kinderwagenverhuur. Peschiera is echt een pareltje voor de hele familie. 

2. Tórbole

Het schilderachtige dorpje Tórbole, aan de noordkant van het Gardameer, klinkt waarschijnlijk wel bekend in de oren van de sportievere vakantiegangers. Het strand hier is een populaire bestemming voor zeilers en windsurfers, terwijl wandelaars de bergen in kunnen trekken. Tórbole is toch wel onmisbaar als je langs de noordkant van het Gardameer reist. Vanaf het (vaak drukke) strand geniet je van een schitterend uitzicht.

1. Toscolano-Maderno 

Toscolano-Maderno ligt op een brede uitstulping aan de westoever van het Gardameer. Vlakke oevers zijn zeldzaam aan deze kant van het meer, maar die zijn er wel bij dit stadje. Het brede zandstrand, 'Lido Azzurro', heeft zowel publieke als privéstranden die worden vergezeld door een uiterst gezellige en sfeervolle boulevard. Dankzij de lange wandelroute langs het water kun je een tijdje genieten van mooie plaatjes. Een aanrader.

Dit zijn de 5 mooiste stadjes van Toscane

1 Reactie

Door Harmke (niet gecontroleerd) op zo, 16-7-2017 - 11:19

Wij gingen vroeger altijd naar Liemone ,een heel mooi kleine camping weet niet of het nog bestaat.