Kerst in Duitsland: drie sfeervolle steden

Duitse kerstmarkten staan bekend om hun gezellige sfeer, ruime aanbod en typisch Duitse lekkernijen. Wij lichten drie Duitse steden uit die u echt een keer moet bezoeken: Keulen, Hamburg en Münster.

Bezoek Keulen tijdens de kerstdagen

Keulen is met ca. 1 miljoen inwoners de 4e stad van Duitsland. Het intieme centrum met daarachter de Rijnboulevard kenmerkt de stad. De Rijnboulevard wemelt van de terrasjes, barretjes en restaurantjes. De sfeer is er heerlijk ontspannen. Voor mensen die dol zijn op cultuur zijn er verschillende bezienswaardigheden, zoals het bijzondere chocolademuseum en het parfummuseum, waar u de geschiedenis letterlijk kunt ruiken. De bekendste bezienswaardigheid is de gotische Dom, waarvan de torens al van grote afstand op de Rijnvlakte zichtbaar zijn.

In Keulen vinden jaarlijks diverse kerstmarkten plaats. De kerstmarkt ‘’Am Dom’’ is de meest bekende en trekt veruit de meeste bezoekers. Verder zijn er in Keulen op diverse plaatsen sfeervolle markten opgericht die allemaal hun eigen thema hebben. Hier kunt u uw slag slaan en veel originele en prachtige kerstcadeaus kopen voor uw familie en vrienden. Het is moeilijk kiezen tussen alle handgemaakte glassculpturen, kaarsen, sieraden en handsnijwerkjes. De bekendste kerstliederen klinken vanaf elke straathoek en dompelen u onder in de vrolijke kerstsfeer. De kerstman loopt hoogstpersoonlijk rond om de wensen van de kleintjes in ontvangst te nemen.

Met de trein naar Keulen is absoluut geen probleem. Binnen iets meer dan 2,5 uur staat u tussen de lekkernijen van deze kerstmarkt.

Hamburg in kerstsfeer

Een rondvaart door de haven, een wandeling door de historische binnenstad of winkelen in het prachtige stadscentrum. Er zijn talloze manieren om de traditierijke handelsstad met zijn fascinerende flair te leren kennen. Een wandeling door de prachtige stad laat u kennis maken met de geschiedenis van Hamburg. De woonhuizen uit de 17e, 18e en 19e eeuw en de originele restaurants nodigen u uit om binnen te komen. Typische Hamburg is ook de historische Speicherstadt (letterlijk: stad der warenhuizen) met het grootste samenhangende complex pakhuizen ter wereld. Gebouwd in een klassiek baksteenarchitectuur en rustend op duizenden eiken palen en door talloze vaarten gescheiden.

Maar in de weken voorafgaand aan kerst laat Hamburg zich van haar allermooiste kant zien. De Hanzestad schittert door de duizenden lichtjes. Hamburg is beroemd vanwege haar prachtige kerstmarkten die zich uitstrekken over talloze pleinen in de binnenstad. Op de Rathausmarkt en aan de voet van het Lessinggedenkteken bevinden zich de grootste kerstmarkten. Een stedentrip tijdens kerst naar Hamburg is zeker een aanrader!   

De kerstmarkt in Hamburg is zeer makkelijk met de trein te bereiken. In iets meer dan 5 uur staat op u een van de meest bruisende markten in Duitsland!

Een fijne kerst in Münster

Münster is een stad die vooral bekend staat om haar hoge levenskwaliteit. Door de combinatie van veel groen in het stadscentrum en de veelzijdige winkelcentra valt Münster telkens opnieuw internationaal in de prijzen. Een wandeling door de oude stadsgedeelten biedt u veel afwisseling. De Prinzipalmarkt is het pronkstuk van de stad. Hier zijn de drie symbolen van Münster verenigd: het historische stadhuis met zijn Fridenssaal, de karakteristieke puntgevelhuizen en de wederdoperskooien van de St.Lambertikerk. De exclusieve winkels rondom verleiden u om even binnen te kijken.

Maar ook de kerstmarkt in Münster biedt u de gelegenheid om exclusieve aankopen te doen. In totaal staan er bijna 280 kraampjes klaar om u van uw kerstinkopen te voorzien. Terwijl u slentert tussen de prachtige kraampjes wordt u omringd door heerlijke wintergeuren: gepofte kastanjes, geraspte aardappel en natuurlijk de Glühwijn. De sfeervolle verlichting en versieringen maken de kerstmarkt in Münster tot een ervaring om nooit te vergeten.

U bereikt Münster eenvoudig per trein: de reistijd met de trein is iets minder dan drie uur. Genoeg tijd om alle kerstaankopen nog even door te nemen voordat u de markt opgaat en lang genoeg om heerlijk uit te rusten!

Bron(nen):
  • kerstmarkten.nl, germanytravel.nl, muenster.de, Stedentrips.nl

Reactie toevoegen

2 Comments

Door Carolien Keereweer (niet gecontroleerd) op do, 6-12-2018 - 17:46

Prachtige beschrijving van de kerstmarkten. Maar voor mij wordt hét dit jaar de kerstmarkt op het Lange Voorhout in den Haag!

Door Van Kleef, Sonja (niet gecontroleerd) op do, 6-12-2018 - 11:34

Dezelfde Deko, die hier aangeboden wordt, is in Januari 2019 de helft goedkoper in een winkel!
Ik ken de Weihnachtsmärkte al 40 jaar: zowel in Münster als in Stuttgart.
En de Glühwein is ook niet altijd topkwaliteit, maar peperduur...
Schenkt u liever dat geld aan b.v. "Brot für die Welt" of andere
bekende organisaties!